Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
09.04.2021

Αποζημιώσεις σε όσους αγόρασαν τα «Air του Σατανά» της Nike με ανθρώπινο αίμα και πεντάλφες

Τα 665 από τα 666 είχαν ξεπουληθεί έναντι 1.018 δολαρίων το ζευγάρι, αλλά τώρα σχεδιάζονται αποζημιώσεις προς τους καταναλωτές, για την επιστροφή και καταστροφή των υποδημάτων.

Ο διακανονισμός με την κολεκτίβα MSCHF Product Studio Inc διευθετεί μία αγωγή για παραβίαση δικαιωμάτων της Nike, σχετικά με τα αθλητικά παπούτσια σε μαύρο και κόκκινο που προωθήθηκαν από τον ράπερ Lil Nas X. Τα 665 από τα 666 είχαν ξεπουληθεί έναντι 1.018 δολαρίων το ζευγάρι, αλλά τώρα σχεδιάζονται αποζημιώσεις προς τους καταναλωτές, για την επιστροφή και καταστροφή των υποδημάτων.

Τα «παπούτσια του Σατανά» είναι τροποποιημένες εκδόσεις των αθλητικών παπουτσιών Nike Air Max 97 με παραπομπές στην Καινή Διαθήκη «Λουκάς 10:18» και την βιβλική ιστορία για την «πτώση του Σατανά από τον παράδεισο.»

Η Nike και η MSCHF θα αποζημιώσουν πλήρως όσους αγόρασαν τα επίμαχα παπούτσια, αλλά και τα λεγόμενα «παπούτσια του Ιησού», που είχαν κυκλοφορήσει το 2019, με αγιασμό και σταυρό, πάλι από την MSCHF. Στόχος να αποσυρθούν πλήρως από την αγορά.

Τα παπούτσια περιορισμένης έκδοσης μπορούν να πωληθούν σε πολύ υψηλές τιμές μεταξύ των συλλεκτών.

Ο Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν, πρόεδρος της ομάδας διευθέτησης διαφορών για πνευματικά δικαιώματα στην Debevoise & Plimpton που εκπροσωπεί την MSCHF, δήλωσε ότι τα καλλιτεχνικά μηνύματα, τα οποία η MSCHF ήλπιζε ότι θα μπορούσαν να μεταδοθούν μέσω των παπουτσιών, «εντάθηκαν δραματικά» από τη μήνυση της Nike.

Ο ράπερ Λιλ Νας Χ δεν ήταν κατηγορούμενος, παρότι συνεργάστηκε για την προώθηση των αθλητικών παπουτσιών.

Η Nike υποστήριξε ότι ακόμη και οι «συλλέκτες αθλητικών παπουτσιών» βρίσκονταν σε σύγχυση σχετικά με τον παραγωγό αυτών των «παπουτσιών του Σατανά», ενώ η MSCHF από την πλευρά της επέμενε τα αθλητικά ζευγάρια ήταν «αριθμημένα έργα τέχνης».

Πηγή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Τέχνη και τα αντίδοτα του έρωτα» του Οβιδίου: μια μνημειώδης οδύσσεια σωματικών απολαύσεων και ηθικής απελευθέρωσης

POP ID
ΜΟΔΑ
ΜΟΔΑ
ΣΙΝΕΜΑ