Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
02.12.2022

Χωρίς ψυχολογική υποστήριξη η 12χρονη από τα Σεπόλια καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας

Χωρίς ψυχολογική υποστήριξη εδώ και τρεις μήνες το 12χρονο παιδί, το οποίο τώρα φαίνεται ότι συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί, σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Χωρίς άμεση ψυχολογική υποστήριξη παραμένει η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια.

Στην παραπάνω καταγγελία προχωράει η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Τώρα συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί. Δεν την έχει δει ακόμα ψυχολόγος», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 η δικηγόρος, επισημαίνοντας ότι η υποστήριξη αφορά μόνο την ανάκριση και τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και για τον άνθρωπο που την φροντίζει, να γνωρίζει τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθεί και να της μιλήσει, να την “ανοίξει”. Δεν έχει καμία ψυχολογική υποστήριξη. Είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Κλαίει συνέχεια, δεν κοιμάται, έχει εφιάλτες, δεν θέλει να βγει έξω. Είναι κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι. Θέλει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που της έκαναν ό,τι της έκαναν», επεσήμανε η κ. Ταραχοπούλου, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Από την καταγγελία μέχρι και σήμερα, την 12χρονη δεν την έχει δει ψυχολόγος. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Ούτε στο Χαμόγελο του Παιδιού που ήταν, είχε ψυχολόγο. Κανένας και ποτέ. Δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια, δεν υπάρχει κράτος. Δεν μπορεί να αφήνεται αυτή η 12χρονη στην τύχη της. Αυτή την χρονιά χρειάζεται διδασκαλία κατ’ οίκον, να πάει του χρόνου σε σχολείο.

Απαντώντας σε σχόλιο των δημοσιογράφων για την απουσία ουσιαστικών υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας, η κα Ταραχοπούλου προέτρεψε «να ρωτήσουμε την κα Μιχαηλίδου», αφήνοντας αιχμές κατά της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Το θέμα της ψυχολογικής υποστήριξης από τις επίσημες δομές το είχαμε πει επανειλημμένως. Μετά, ήταν ενάμιση μήνα στο Χαμόγελο του Παιδιού, θεωρούσαμε ότι εκεί έχει ψυχολογική υποστήριξη -δεν είχε. Τώρα, έχει φύγει», υπογράμμισε η κ. Ταραχοπούλου.

«Υπάρχουν στοιχεία και για άλλα πρόσωπα»

Η κα Ταραχοπούλου υπογράμμισε επίσης: «Τώρα που η 12χρονη βρίσκεται σε περιβάλλον όπου νιώθει ασφάλεια και αγάπη, ζεστασιά, έχει αρχίσει και "ξεκλειδώνει", λέει και άλλα πράγματα. Μας είπε π.χ. ότι ο Μίχος είχε και δεύτερο κινητό τηλέφωνο, στο οποίο ήταν καταχωρισμένες οι επαφές αυτών που πήγαιναν στα ιδιωτικά ραντεβού, στο airbnb. Αυτό το τηλέφωνο, στις 40 ημέρες περίπου που δεν τον είχε ακόμη συλλάβει η Ασφάλεια ενώ αυτός ήξερε ότι έχει γίνει καταγγελία, ο Μίχος φρόντισε να το εξαφανίσει», ανέφερε η δικηγόρος. Ο προσδιορισμός του αριθμού αυτού του τηλεφώνου μπορεί να οδηγήσει σε εντοπισμό περισσότερων που κακοποίησαν σεξουαλικά την 12χρονη, «αυτό προσπαθούμε».

«Θέλω να πάω στην ανακρίτρια, έχω και άλλα στοιχεία για πρόσωπα που θυμήθηκε η 12χρονη. Μας είπε ότι τα ανέφερε αλλά δεν έχουν καταγραφεί. Η κατάθεση της 12χρονης μαγνητοσκοπείται, αλλά πριν την κατάθεση γίνεται και μια προεργασία με την ψυχολόγο», ανέφερε.

Save