Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Cover image © Γιώργος Λαδάς

EXI(S)T: Μια έκθεση φωτογραφίας για την ύπαρξη και τη συνύπαρξη

20 νέοι φωτογράφοι παρουσιάζουν το έργο τους στη έκθεση φωτογραφίας της LUZ Visual Studies.

Η LUZ VISUAL STUDIES συστήνει την ταυτότητα και την κοσμοθεωρία της για τη φωτογραφία με την έκθεση φωτογραφίας EXI(S)T από υλικό 20 νέων φωτογράφων.

Οι άνθρωποι της LUZ, πιστοί στις ιδέες τους για μια φωτογραφική τέχνη και πρακτική με ανοικτούς ορίζοντες, που θα αγκαλιάζει τις νέες απόπειρες και δημιουργίες, θα παρουσιάσουν εργασίες από ένα ευρύ φωτογραφικό φάσμα που ξεκινά από το φωτορεπορτάζ και τη φωτογραφία ντοκουμέντου και καταλήγει στη διαφημιστική-εμπορική φωτογραφία και τη φωτογραφία δρόμου.

Οι φωτογράφοι της έκθεσης EXI(S)T έχουν αποτυπώσει διαστάσεις του ανθρώπινου κόσμου, την ύπαρξη και τη συνύπαρξη, την ομορφιά, την αλληλεγγύη, τις διεξόδους και τις βίαιες εξόδους στις οποίες η ζωή μπορεί να μας οδηγήσει. Η LUZ VISUAL STUDIES θέλει να μοιραστεί με το κοινό αυτές τις εικόνες-αντικείμενο, τη γνώση που μπορούν να προσφέρουν και τις εμπειρίες των υποκείμενων.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι:

Αναστασία Αρικίδη, Απόστολος Τσαντίδης, Άριστος Μανωλαράκης, Αρτεμησία Θανασήπαπα, Βαγγέλης Σκάρος, Βασίλης Πανόπουλος, Βίκτωρας Αντωνόπουλος, Γεώργιος Λαδάς, Γιάννης Αντώνογλου, Γιάννης Καρανικόλας, Γιώργος Κομβόκης, Δήμητρα Καρκάνη, Εβελίνα Μάνου, Έλλη Ξυπολιτάκη, Ελπισία Σπαθάρη, Ευαγγελία Κουκουνά, Ιωάννα Μιχελή, Κατερίνα Κονιδάρη, Λάουρα Κολάγκη, Σοφία Δρακοπούλου

© Βαγγέλης Σκάρος

© Δήμητρα Καρκάνη

LUZ Κατερίνα Κονιδάρη

© Κατερίνα Κονιδάρη

© Αναστασία Αρικίδη

© Άριστος Μανωλαράκης

© Γιάννης Αντώνογλου

© Έλλη Ξυπολιτάκη

© Ελπισία Σπαθάρη

Την ίδια μέρα, στις 19:00, στο χώρο της LUZ VISUAL STUDIES, θα πραγματοποιηθεί το OPEN DAY της σχολής ώστε όσες και όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους που απαρτίζουν τη σχολή και να ενημερωθούν για τα προγράμματα μαθημάτων.

Luz[λουθ] στα ισπανικά σημαίνει φως. Φως ονομάζεται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπει ένα σώμα στο ορατό φάσμα και που διακρίνεται με τον οφθαλμό. Η LUZ VISUAL STUDIES δημιουργήθηκε από την ανάγκη μας για κάτι νέο στον χώρο της ελληνικής Φωτογραφίας, αλλά και την αγάπη μας για τη διδασκαλία της, από ανθρώπους γεμάτους φως και μεράκι για αυτή την τέχνη: την Ελευθερία Νικολαΐδου, τον Θοδωρή Νικολάου, την Ιωάννα Χατζηανδρέου, τον Κωνταντίνο Τσιλιακό, την Μαρία Μακράκη, τον Μενέλαο Μυρίλλα και τον Νίκο Παλαιολόγο. “Διαβάζοντας” το φως, συνθέτοντας το κάδρο και αναλύοντας την εννοιολογία της εικόνας θα χτίσουμε το δικό μας φωτογραφικό ύφος.


EXI(S)T - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
LUZ VISUAL STUDIES
Μαιανδρουπόλεως 4, 11524, Αθήνα, Τ. 21 0691 2542
Εγκαίνια: 15 Σεπτεμβρίου, 21:00
Διάρκεια: 15-20 Σεπτεμβρίου, 18:00 - 22:00
Είσοδος ελεύθερη

Follow LUZ VISUAL STUDIES: Facebook | Instagram

Save