Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Travelogue Vol. 2: Greek everyday solutions to common problems

Αυθόρμητη ελληνική ευρεσιτεχνία και κοκτέιλ πάρτι στην Cantina Social, αύριο 3/7, από το Hyper Hypo και τους Papairlines.

Οι εκδόσεις Hyper Hypo και οι Papairlines ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά τη συνέχιση του επιτυχημένου εκδοτικού project Travelogue: Greek everyday solutions to common problems με την κυκλοφορία του δεύτερου τόμου. Νέες φωτογραφίες από όλη την χώρα αποτυπώνουν την αυθόρμητη ελληνική ευρεσιτεχνία, όπου ευφάνταστες πατέντες δίνουν λύση σε απλά, καθημερινά προβλήματα.

Αντί για κάποια τυπική παρουσίαση ή έκθεση, θα πραγματοποιηθεί κοκτέιλ πάρτι στην Cantina Social, όπου η Αθηναϊκή DIY αισθητική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της.

Λίγα λόγια για τη νέα έκδοση από τους επιμελητές:

Ο πρώτος τόμος του Travelogue: Greek everyday solutions to common problem ήρθε με μια μεγάλη έκπληξη: αυτό που αρχικά θεωρούσαμε ως ένα προσωπικό σχεδιαστικό εγχείρημα αποδείχθηκε ότι είχε ευρύτερη απήχηση, με μια εθνογραφική και πολιτισμική διάσταση που το έκανε προσιτό και σε κοινό που δεν έχει (απαραίτητα) σχέση με τον σχεδιασμό. Ήταν μεγάλη μας χαρά να παρατηρούμε τις αντιδράσεις του κόσμου, να λαμβάνουμε μηνύματα και φωτογραφίες από συναδέλφους, αλλά και από εντελώς άγνωστους ανθρώπους που απέκτησαν ένα αντίτυπο. (…) Επιπλέον, οι εκδότες μας συνέχισαν να μοιράζονται ιστορίες με αντιδράσεις από πελάτες του βιβλιοπωλείου τους στην Αθήνα, και παρακολουθούσαμε το βιβλίο να ταξιδεύει σε διάφορα βιβλιοπωλεία από τις ΗΠΑ έως την Κορέα. Με όλη αυτή τη θετική ανταπόκριση, ήταν φυσικό να προχωρήσουμε με αυτόν τον δεύτερο τόμο, παρουσιάζοντας ακόμη περισσότερες εικόνες ευρηματικών λύσεων από όλη την Ελλάδα. (…)

Σε έναν κόσμο που ελέγχεται όλο και περισσότερο από αλγορίθμους και λιγότερο από την ανθρώπινη περιέργεια, τα αντικείμενα στο Travelogue Vol. 2: Greek everyday solutions to common problems καταλαμβάνουν μια οριακή θέση ανάμεσα στην ομοιομορφία και τη μοναδικότητα, τη διαχρονικότητα και τη μόδα, τον πλανήτη και την παραγωγή, την πρόσβαση και τη διαθεσιμότητα, την ανάγκη και τα υλικά. Στο τέλος, αυτά τα αντικείμενα ίσως κρατούν το κλειδί για να κατανοήσουμε τι μπορεί να σημαίνει πολυτέλεια, δεξιοτεχνία, γνώση και ευρηματικότητα στην αυγή ενός νέου κόσμου.

Travelogue Vol. 2:  Greek everyday solutions to common problems

Οι Papairlines είναι μια σχεδιαστική ομάδα που μέσω του design ερεύνα και πειραματίζεται με θεματικές που επηρεάζουν την καθημερινότητα. Iδρύθηκαν το 2011 από τη Βάσω Ασφή, τον Κώστα Μπίσα και τον Λουκά Αγγέλου και εκτελούν «πτήσεις» με θέμα το design, χρησιμοποιώντας μεταφορικά την έννοια του ταξιδιού για να συνδέσουν την αισθητική και τη χρηστικότητα, τη διαδικασία και το αποτέλεσμα, το στερεότυπο και την εξέλιξη, τη συμπεριφορά και το συναίσθημα. Επιμελούνται εμπειρίες που προάγουν την δημιουργική σκέψη και αποτυπώνουν εναλλακτικές μεθόδους σχεδιασμού μέσα από μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν εκθέσεις, ομιλίες, σεμινάρια και πρακτικά εργαστήρια. Έχουν συνεργαστεί με οργανισμούς και ιδρύματα όπως Barbican Centre (Λονδίνο), Onassis Stegi (Aθήνα), πανεπιστήμιο Konstfack University (Στοκχόλμη), καθώς και εταιρείες όπως οι 3Μ και H&M.

Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και συλλεχθήκαν μετά από ανοικτό κάλεσμα. Οι φωτογράφοι δεν είναι απαραίτητα οι δημιουργοί των αντικειμένων, αλλά αποτυπώνουν επιτυχώς την ουσία αυτών των αντικειμένων.

Travelogue Vol. 2
Greek everyday solutions to common problems
σε επιμέλεια των Λουκά Αγγέλου, Βάσω Ασφή και Κώστα Μπίσα
Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2025, 8:00 – 11:00μ.μ. – Cantina Social, Λεωκορίου 6-8, Αθήνα
Save