Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
20.09.2021

ΕΔΕ διατάχθηκε για την αστυνομική εισβολή και επίθεση στα γραφεία της ΛΑΕ [ΒΙΝΤΕΟ]

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΛΑΕ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιτέθηκαν στα γραφεία της, ενώ φοιτητές κρατήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τις διαμαρτυρίες στελεχών της και δικηγόρων που έφτασαν στο σημείο.

Στην προσφιλή τακτική της να εκδώσει ΕΔΕ μετά από κατακραυγή για αστυνομική αυθαιρεσία, προχώρησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής μετά την καταγγελία της Λαϊκής Ενότητας για εισβολή αστυνομικών στα γραφεία της και βία κατά φοιτητών μελών της το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, ύστερα από την αντιφασιστική πορεία για τα 8 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΛΑΕ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιτέθηκαν στα γραφεία της, ενώ φοιτητές κρατήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τις διαμαρτυρίες στελεχών της και δικηγόρων που έφτασαν στο σημείο.

«Στις 18 Σεπτεμβρίου το βράδυ, φοιτητές, στην πλειοψηφία τους εκλεγμένα μέλη των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων τους και μέλη της Λαϊκής Ενότητας, δέχθηκαν επίθεση από ομάδες ΔΙΑΣ καθώς επέστρεφαν στα γραφεία της ΛΑΕ από τη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή» σημείωνε συγκεκριμένα στην καταγγελία της η ΛΑΕ. Όπως τόνιζε, ομάδες ΔΙΑΣ είχαν στήσει «καρτέρι» σε παρακείμενο στενό, λίγα μέτρα από τα γραφεία, στην οδό Πατησίων, κυνήγησαν τους φοιτητές μέχρι τα γραφεία, εισέβαλαν στην πολυκατοικία, έπιασαν πέντε φοιτητές και φοιτήτριες και επιχείρησαν να τους προσαγάγουν.

«Φυσικά, δεν υπήρχε ένταλμα, ούτε παρουσία εισαγγελέα» υπογράμμιζε. Μάλιστα, σε βίντεο όπου καταγράφηκε το γεγονός, ο επικεφαλής της μίας διμοιρίας φαίνεται να ανεβαίνει τα σκαλιά της πολυκατοικίας, να φωνάζει στους υπόλοιπους φοιτητές να κατέβουν κάτω και να «αφήσουν το βίντεο».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, οι πέντε φοιτητές κρατήθηκαν στο σημείο για ώρα, περικυκλωμένοι από μηχανές και αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην είσοδο των γραφείων και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τις διαμαρτυρίες στελεχών της Λαϊκής Ενότητας και δικηγόρων που έφτασαν στα γραφεία.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί τον αυταρχισμό, την καταστολή και την αστυνομική βία για να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται απέναντι στην εγκληματική πολιτική της και να περιορίσει τη λαϊκή οργή που συνεχώς διευρύνεται. Βάζει στο στόχαστρο τη νεολαία, καταπατά κάθε δημοκρατικό δικαίωμα» υπογράμμισε η Λαϊκή Ενότητα.

Πηγή

ΠΟΛΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΘΕΑΤΡΟ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
TV SHOWS
ΤΕΧΝΕΣ

«Η τριλογία του Λεβάντε»: Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορηματικά χρονικά του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

ΣΙΝΕΜΑ