Την Τετάρτη 7 Μαΐου (ώρα 8 μ.μ.), ο πολιτιστικός χώρος Λόφος Art Project στην Κυψέλη φιλοξενεί την ανοιχτή συζήτηση «Τέχνη και Ακτιβισμός στο Ψηφιακό Πεδίο – Πώς τα Social Media Γίνονται Εργαλεία Συλλογικής Αντίστασης», με θέμα το ρόλο της τέχνης και του ψηφιακού ακτιβισμού στην εποχή των κοινωνικών δικτύων. Η εκδήλωση επιχειρεί να φωτίσει το πώς τα social media μπορούν να μετατραπούν από πλατφόρμες κατανάλωσης περιεχομένου σε χώρους δημιουργίας, αντίστασης και συλλογικής δράσης.
Τι σημαίνει πολιτική τέχνη στον ψηφιακό κόσμο; Ποιος είναι ο ρόλος του δημιουργού περιεχομένου σήμερα; Και πώς μπορούν τα σύγχρονα μέσα να ενισχύσουν τα κινήματα;
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο συγγραφέας Θράσος Καμινάκης, η εικαστικός Δανάη Στράτου, η δρ. Ιστορίας Τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου και ο δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου Jo Di. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο/η που επιθυμεί να σκεφτεί κριτικά και να εμπλακεί ενεργά στο ζήτημα της πολιτισμικής και κοινωνικής αντεπίθεσης μέσω της τέχνης και του διαδικτύου.

Ο Jo Di συνομιλεί με τη Μαρία Καρυστιανού
Επίσης, το Σάββατο 3 Μαΐου (ώρα 7μ.μ.), στο πλαίσιο της έκθεσης ψηφιακής τέχνης «Jo Di – Μεταξύ Πραγματικότητας και Διαδικτύου», θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια προβολή της συζήτησης «Στο Ύψος της Αλήθειας».
Ο Jo Di συνομιλεί με τη Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, σε μια βαθιά ανθρώπινη και πολιτική καταγραφή. Η συζήτηση εστιάζει στην τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023, στο διαρκές αίτημα των οικογενειών για δικαιοσύνη και στη συστηματική συγκάλυψη που ακολούθησε το δυστύχημα.
Μια μαρτυρία για όλα όσα δεν ειπώθηκαν, για τις μάχες που δίνονται εκτός πλάνου, για τη σιωπή που επιβλήθηκε και τις ευθύνες που δεν αποδόθηκαν. Η φωνή της Μαρίας Καρυστιανού έρχεται να θυμίσει πως το έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα — και δεν θα ξεχαστεί.
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα θύματα των Τεμπών και στις οικογένειές τους.
Λόφος Art Project (Βελβενδού 39, Κυψέλη)
Τετάρτη 7 Μαΐου | ώρα 20:00
Εκδήλωση – Συζήτηση: «Τέχνη και Ακτιβισμός στο Ψηφιακό Πεδίο – Πώς τα Social Media Γίνονται Εργαλεία Συλλογικής Αντίστασης»
Είσοδος ελεύθερη
Έκθεση ψηφιακής τέχνης
«Jo Di – Μεταξύ Πραγματικότητας και Διαδικτύου»
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη – Κυριακή, 18:00-21:00 | Διάρκεια έως τις 8 Μαΐου
Σάββατο 3 Μαΐου | ώρα 19:00
πρώτη δημόσια προβολή της συζήτησης «Στο Ύψος της Αλήθειας»