Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
28.09.2021

Ένοχος για σεξουαλικά εγκλήματα ο R. Kelly

Δικαιώνονται επιτέλους τα θύματά του 54χρονου ράπερ.

Ένοχος κρίθηκε για πολλαπλές κατηγορίες -όπως σεξουαλικές κακοποιήσεις και sex trafficking- ο Aμερικανός τραγουδιστής «R. Kelly», μετά από μια μαραθώνια δίκη η οποία διήρκεσε 5,5 βδομάδες.

Ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε κατηγορίες για πάνω από μια δεκαετία, αλλά οι κατηγορίες δεν κατατέθηκαν μέχρι που τα θύματα έδωσαν τηλεοπτικές συνεντεύξεις σχετικά με την κακοποίηση που υπέστησαν από αυτόν.

Ο 54χρονος Αμερικανός, ο οποίος δήλωσε αθώος, κατηγορείτο από έξι άτομα ότι κακοποιούσε κοπέλες και ανήλικα κορίτσια και αγόρια για πάνω από δύο δεκαετίες!

Οι σοκαριστικές τακτικές του

Στη δίκη, οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο R. Kelly, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες το 2019, και συνεργάτες του είχαν στήσει μια οργάνωση που φρόντιζε στα ταξίδια για συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις να υπάρχουν άτομα για σεξ.

Οι φερόμενες τακτικές του R. Kelly περιελάμβαναν τον περιορισμό των θυμάτων σε δωμάτια ξενοδοχείων ή στούντιο ηχογράφησης ενώ τα ανάγκαζαν να τρώνε και να χρησιμοποιούν την τουαλέτα όποτε ήθελε αυτός. Τα υποχρέωναν, επίσης, να ακολουθούν διάφορους «κανόνες», όπως να τον αποκαλούν «μπαμπά».

Οι συνήγοροί του, από την άλλη πλευρά, επιχείρησαν να παρουσιάσουν τα θύματα ως μια ομάδα που ήθελε να εκμεταλλευτεί τη φήμη του και να επωφεληθούν από το κίνημα #MeToo.

Ο R. Kelly και το 2008 είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο είχε αθωωθεί.

Πηγή: www.rosa.gr

Η «Πόλη των Τυφλών» αποκαλύπτει μέσα από σκοτάδι και φως τις ρωγμές του ανθρώπινου είδους
ΘΕΑΤΡΟ
«Queer»: μεταξύ οδύνης, ηδονής και υπαρξιακής επιβεβαίωσης, από τον Ουίλιαμ Μπάροουζ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Παρελθόν και παρόν διασταυρώνονται σε ένα διαμέρισμα των 70s στα Εξάρχεια
DESIGN
05.07.2025
Γιατί δεν μπορεί να είναι πια ανέμελο το ελληνικό καλοκαίρι: Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Καρτάλης έδωσε την απάντηση στο Evia Film Project
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Περικλής Σιούντας πιστεύει πως η τέχνη είναι ένας καθρέφτης, το τι θα δεις μέσα σ' αυτόν είναι δική σου υπόθεση
ΘΕΑΤΡΟ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ορατότητα στους ανθρώπους με αλμπινισμό: Ένα διαφορετικό fashion show στη Σενεγάλη
ΣΚΑΝΕΡ
03.07.2025
BICEP “CHROMA”: Θα θυμηθείς γιατί αγαπάς να χορεύεις.
ΜΟΥΣΙΚΗ
Save