Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
24.01.2023

Επιστολή με τα ευρήματα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές έστειλε σε Τασούλα, Τσιάρα και αρχηγούς κομμάτων ο Χρήστος Ράμμος

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, φάκελο, ο οποίος εμπεριέχει όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τους υπό παρακολούθηση θεσμικούς παράγοντες, όπως προέκυψαν από τους ελέγχους.

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στους αρχηγούς των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, απέστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος,  στην οποία παραθέτει τα ευρήματα που προέκυψαν μετά τους ελέγχους της Αρχής, μετά το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Επί της ουσίας, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής άσκησε το δικαίωμα που του δίνει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι με βάση το άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 που προβλέπει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο κ. Ράμμος απέστειλε επιστολή στους προαναφερθέντες παραλήπτες, γνωστοποιώντας πως τα πρόσωπα τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διερευνηθεί η παρακολούθηση τους (στις 7 Δεκεμβρίου) ήταν εν τέλει παγιδευμένα από τους κοριούς της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Χρήστος Ράμμος έστειλε δύο επιστολές προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Θανάση Μπούρα, με τις οποίες ζήτησε να καταθέσει τα ευρήματα από τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, ωστόσο αμφότερες μπήκαν στο συρτάρι. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, δε, σχολιάζοντας το ζήτημα αρκέστηκε στην ατάκα: «Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι μάρτυρες».

Πηγή

Save