Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
23.05.2022

Γιαννόπουλος: Δε θα κρίνουν τα τετραγωνικά της κουζίνας την ποιότητας ζωής των παιδιών

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» τόνισε ότι στην ΚΥΑ περιλαμβάνονται κυρώσεις που προβλέπουν για τις δομές παιδικής προστασίας πρόστιμα 100.000 ευρώ, καθαίρεση του διοικητικού συμβουλίου και φυλάκιση 1-5 χρόνια.

Για τη ζήτημα που έχει ξεσπάσει με την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τις νέες προδιαγραφές που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους φορείς παιδικής προστασίας και τον κίνδυνο να κλείσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» μίλησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος.

Όπως είπε, δεν είναι αντίθετος με τους όρους και τους κανόνες του νομοσχεδίου, αλλά με τις οικοδομικές παρεμβάσεις που προβλέπονται για τα κτήρια, στα οποία φιλοξενούνται τα παιδιά. «Εμείς καταθέσαμε εποικοδομητικές προτάσεις στα πλαίσια της διαβούλευσης. Δεν είμαστε κατά του να μπουν σε καποια τάξη τα πράγματα γενικότερα σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους στο θέμα της παιδικής προστασίας. Υπάρχουν μέσα στην απόφαση κάποιες οικοδομικές προβλέψεις σε κτίρια που ήδη υπάρχουν και που δεν μπορεί να γίνει η κουζίνα 20 τ.μ. όπως ζητάει η απόφαση» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, δεν πρόκειται απλώς για λεπτομέρειες. «Σε νομοσχέδιο που μπήκε εμβόλιμα σε άλλο υπουργείο προβλέφθηκαν κυρώσεις αν δεν τα κάνουμε αυτά, πριν από την υπουργική απόφαση, που λένε: 100.000 ευρώ πρόστιμο, άλλες 100.000 πρόστιμο, καθαίρεση του διοικητικού συμβουλίου και 1-5 χρόνια φυλακή. Αν δεν τηρήσουμε τις διαδικασίες αυτές τις οικοδομικές, αμέσως μπαίνουμε στις κυρώσεις».

Εξήγησε ακόμα πως τα σπίτια του Χαμόγελου έχουν άδεια, ελέγχονται τακτικά και είναι νόμιμα. «Τα 20 τ.μ. της κουζίνας δεν είναι θέμα καλής ή κακής ζωής των παιδιών, είναι θέμα τυπικής διαδικασίας. Ουσιαστικά όμως, το προσωπικό το υπερκαλύπτουμε. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένας πέλεκυς, και φυσικά υπάρχουν και άλλοι φορείς που αντιδρούν», σημείωσε. 

Save