Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
09.07.2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επέβαλαν στέρηση μισθού στην υπάλληλο που αποκάλυψε το σκάνδαλο

Πειθαρχική δίωξη και στέρηση μισθού για 20 ημέρες στην μάρτυρα «κλειδί» της υπόθεσης.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ να επιβάλει ποινή στέρησης μισθού για 20 ημέρες στην Παρασκευή Τυχεροπούλου, την υπάλληλο-μάρτυρα «κλειδί» που αποκάλυψε τις σοβαρές παρατυπίες στην κατανομή των αγροτικών επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής, η πειθαρχική διαδικασία κινήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2024 από τον τότε πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκο Μπαμπασίδη, με αφορμή παραπτώματα που αφορούν «παράβαση της υποχρέωσης εχεμύθειας» (άρθρο 51 παρ. η του Κώδικα Κατάστασης Προσωπικού) και «ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ» (άρθρο 51 παρ. 3 ιβ).

Μετά την αποπομπή του κ. Μπαμπασίδη, την υπόθεση χειρίστηκε ο διάδοχός του στην προεδρία του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η απόφαση για την επιβολή της ποινής ελήφθη στις 2 Μαΐου 2025, ωστόσο επιδόθηκε επισήμως στην κ. Τυχεροπούλου χθες, Τρίτη 8 Ιουλίου, μέσω δικαστικού επιμελητή.

Ανακοίνωση σχετικά με την πειθαρχική ποινή που επέβαλε η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Παρασκευή Τυχεροπούλου εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Αντώνης Βαγιάνος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, «η ενέργεια αυτή αποτελεί την τελευταία πράξη σειράς εκδικητικών και καταχρηστικών ενεργειών εις βάρος της κ. Τυχεροπούλου».

Save