Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
06.08.2025

Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Καμία ενέργεια από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Νέα Στύρα.

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι επιβάτες του φέρι μποτ που προσάραξε σε ξέρα στα Νέα Στύρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερώθηκε ήδη ο αρμόδιος Εισαγγελέας για τη μη ανταπόκριση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του επιβατηγού - δρομολογιακού «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ» στις προβλεπόμενες ενέργειες αποκόλλησης και ναυαγιαίρεσης, παρότι έχουν ήδη παρέλθει περισσότερες από 14 ώρες από τη στιγμή του συμβάντος.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο «μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα, δεν έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία η εκπόνηση και κατάθεση Σχεδίου Αποκόλλησης και Ναυαγιαίρεσης προς έγκριση, γεγονός που εγείρει σοβαρό ζήτημα για τη διασφάλιση των περιουσιών των πολιτών αλλά και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Η επιβάτις Αθηνά Αποστολοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Newsroom» του ΕΡΤΝews για το πώς έγινε το ατύχημα και τόνισε τις παραλείψεις του πληρώματος.

Όπως ανέφερε δεν υπήρχε καμία πράξη από την πλευρά της εταιρείας, του καπετάνιου, του πληρώματος και επισήμανε πως μέχρι αυτή την ώρα δεν τους έχει ενημερώσει κάποιος. «Περιμένουμε στο λιμάνι των Νέων Στύρων, δεν μας έχει προσεγγίσει κάποιος εδώ από την εταιρεία να ζητήσει ένα συγγνώμη».

Σχετικά με το πώς έγινε το ατύχημα η κα Αποστολοπούλου δήλωσε πως περίπου ένα τέταρτο αφού το φέρι μποτ είχε αποπλεύσει από το λιμάνι των Νέων Στύρων, αισθάνθηκε έναν απότομο ελιγμό και αμέσως μετά έγινε η πρόσκρουση, με το φέρι μποτ να τραντάζεται.

Στη συνέχεια ακούστηκε ένας θόρυβος και το καράβι πήρε κλίση με τον καπετάνιο να προσπαθεί να το «ξεκολλήσει» από την ξέρα, βάζοντας τις μηχανές μπροστά για αρκετή ώρα.

«Κανείς απολύτως το τονίζω δεν ήρθε να μας κάνει την οποιαδήποτε ενημέρωση (…) Κανένας μας δεν είχε ψυχραιμία. Φοβηθήκαμε όλοι γιατί ήμασταν στο άγνωστο τελείως. Την ανησυχία μας την ενέτεινε ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι δεν εμφανιζόταν κανεί, για να αισθανθούμε κάποια ασφάλεια, ότι κάποιος θα είναι εδώ να μας βοηθήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια διευκρίνισε πως ήταν πρωτοβουλία των επιβατών να κατέβουν στο σαλόνι και να πάρουν σωσίβια. «Δεν υπήρχε καμία απολύτως καθοδήγηση ούτε για το πώς θα βάλει ο κόσμος τα σωσίβια, ούτε για το αν θα κατεβάσουν κάποια λέμβο» είπε.

Και συμπλήρωσε: «Από εκείνη τη στιγμή μέχρι τις οκτώ η ώρα, ήρθαν κάποια σκαφάκια ιδιωτικά, τα οποία βοηθήσανε τον κόσμο». Ωστόσο, η ίδια τόνισε υπογράμμισε πως όλο αυτό έγινε από το γκαράζ του πλοίου, από μία τηλεσκοπική σκάλα, όπου ο κόσμος ανέβαινε πάνω σε αυτήν και πηδούσε μέσα στα σκάφη.

Η κα Αποστολοπούλου τόνισε πως ο μόνος που βοήθησε ήταν ο Δήμος Καρύστου, καθώς ήταν η μοναδική αρχή, όπως ανέφερε, που ενδιαφέρθηκε για τους επιβάτες. Το Λιμενικό δήλωσε πως δεν ξέρει τίποτα.

Save