Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
14.07.2026

Πέθανε στα 47 του ο μουσικός Γιώργος Λαγογιάννης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο μουσικός Γιώργος Λαγογιάννης, προκαλώντας βαθιά συγκίνηση στην ελληνική ροκ και μπλουζ σκηνή

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο της ελληνικής ροκ και μπλουζ μουσικής ο θάνατος του Γιώργου Λαγογιάννη, ενός ιδιαίτερα σημαντικού μουσικού της νεότερης γενιάς.

Ο γνωστός πληκτράς και οργανίστας έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου, σε ηλικία μόλις 47 ετών. Ο μουσικός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση της απώλειάς του προκάλεσε συγκίνηση σε φίλους, συνεργάτες και ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, οι οποίοι αποχαιρετούν έναν δημιουργό που άφησε το δικό του αποτύπωμα στη μουσική σκηνή.

Ένας ξεχωριστός μουσικός με σημαντική πορεία

Ο Γιώργος Λαγογιάννης θεωρούνταν ένας από τους σημαντικότερους πληκτράδες και οργανίστες της νεότερης γενιάς, ενώ συγκαταλεγόταν στους πιο περιζήτητους session μουσικούς. Κατά τη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε με πολλά συγκροτήματα της ροκ και μπλουζ σκηνής, όπως οι Nostos, Why Not, The Bet, Blues Cargo, Golden Nugget και Purple Overdose.

Παράλληλα, συμμετείχε σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές από το 2000 έως και σήμερα, αφήνοντας τη μουσική του σφραγίδα σε zahlreiche έργα και συνεργασίες. Ο ίδιος υπήρξε επίσης μέλος του συγκροτήματος “The Peppers Beatles Tribute Band”, ενός project που είχε ως στόχο να αναβιώσει τη μουσική των Beatles στην Ελλάδα.

Το συγκινητικό αντίο από τους συνεργάτες του

Η ομάδα του “The Peppers Beatles Tribute Band” αποχαιρέτησε τον Γιώργο Λαγογιάννη με μια συγκινητική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρθηκε στην προσφορά, το ταλέντο και την προσωπικότητά του. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Γιώργο μας, Λαγέ μας, σε ευχαριστούμε για όλα. Αυτό το συγκρότημα δεν θα είχε υπάρξει ποτέ χωρίς την αγάπη σου και τις γνώσεις σου για τους Beatles- μας έμαθες τόσα πολλά…»

Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο μουσικό του ταλέντο, στο ξεχωριστό του «αυτί», αλλά και στο πάθος με το οποίο ερμήνευε τόσο στα πλήκτρα όσο και στα φωνητικά. Οι συνεργάτες του τόνισαν πως η απουσία του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο στη μικρή tribute μπάντα, αλλά συνολικά στη μουσική σκηνή της Αθήνας, κάτι που, όπως σημείωσαν, αποδεικνύεται και από τα μηνύματα αποχαιρετισμού πολλών σημαντικών μουσικών και συγκροτημάτων. Παράλληλα, στάθηκαν στην καλοσύνη και το μοναδικό χιούμορ του, στοιχεία που χαρακτήριζαν τον Γιώργο Λαγογιάννη ως άνθρωπο.

Η ανακοίνωση ολοκληρώθηκε με το μήνυμα:

«Αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας Γιώργο Λαγογιάννη στη Ριτσώνα, την Πέμπτη 16/7 στις 13:30».

Save