Ανακοινώθηκαν σήμερα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για τα οικονομικά έτη 2022 2023. Εισοδήματα, καταθέσεις, ακίνητα, δάνεια είναι ορισμένες μόνο από τις εγγραφές στα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, φτωχότερος πολιτικός αρχηγός ο Δημήτρης Νατσιός, που δήλωσε εισόδημα 22.632 ευρώ και καταθέσεις μόλις 1.978 ευρώ. Έχει επίσης πέντε ακίνητα στην Πιερία, ένα αυτοκίνητο και δάνεια ύψους 107. 841 ευρώ. Από την άλλη, πλουσιότερος βουλευτής φέρεται να είναι ο ανεξάρτητος πλέον Παύλος Σαράκης, ο οποίος από 179.000 ευρώ το 2023, δήλωσε 18,4 εκατ. ευρώ το 2024.
Ο κ. Σαράκης, ο οποίος εξελέγη βουλευτής με την Ελληνική Λύση, οφείλει την εντυπωσιακή αύξηση των εισοδημάτων του στην αστρονομική αμοιβή που έλαβε νόμιμα από τις ΗΠΑ ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis.