Τα πορίσματά τους καταθέτουν σήμερα (4/4) τα κόμματα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με αντικείμενο έρευνας τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Χρήστου Τριαντόπουλου στο μπάζωμα του χώρου όπου σημειώθηκε η σιδηροδρομική σύγκρουση στα Τέμπη.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η κυβερνητική πλειοψηφία θα επιδιώξει να ανοίξει τον δρόμο για δίωξη του πρώην υφυπουργού στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως έχει αιτηθεί ο ίδιος, καθώς θα προταθεί ως αξίωση πως κρίνεται επαρκές το ανακριτικό υλικό από την Εισαγγελία Λάρισας, που περιλαμβάνει τριάντα μαρτυρικές καταθέσεις.
Από την άλλη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται στις δικές τους εκθέσεις αναμένεται να καταγγέλλουν μεθοδεύσεις από την πλευρά της πλειοψηφίας, όπως και το πρόωρο κλείσιμο της Προανακριτικής, αλλά και το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε ουσιαστική έρευνα, δηλαδή με καταθέσεις μαρτύρων και εξέταση εγγράφων.
Την Δευτέρα 7 Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις της Επιτροπής, με τα μέλη της να συζητούν για τα πορίσματα των εκθέσεων που καταθέτουν τα κόμματα. Στη συνέχεια, θα καταθέσουν στην Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος καλείται να εκκινήσει και τις διαδικασίες για την συζήτηση και λήψη απόφασης από την Ολομέλεια.