«Θα σας πω μια αλήθεια. Και το 2015 υπήρχαν προβλήματα και το 2018 και το 2020. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Οργανισμό ήταν το 2022 και το 2023. Από εκεί διαλύθηκε ο Οργανισμός, το ξέρουν όλοι, όλοι οι αγρότες το ξέρουν. Εκεί είναι μια μεγάλη ιστορία έγιναν μεγάλα πράγματα, έπεσε το πληροφοριακό σύστημα και έγιναν πάρα πολλές κομπίνες».
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra για το σκάνδαλο διαφθοράς στον οργανισμό, που έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Υπενθυμίζεται ότι κατά το 2022 και το 2023 είχαν διοριστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης ο Λευτέρης Αυγενάκης από τις 27 Ιουνίου 2023 έως τις 14 Ιουνίου 2024 και ο Γιώργος Γεωργαντάς από 8 Φεβρουαρίου 2022 έως 26 Μαΐου 2023.
Παράλληλα, ο ίδιος επέρριψε ευθύνες και στους πέντε πρώην προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ, λέγοντας ότι θα πρέπει να μιλήσουν αν δέχονταν πιέσεις από τους πολιτικούς. «Αν τον πιέζουν οι πολιτικοί τον πρόεδρο, να το πει. Εγώ δεν ήμουν διαχειρίσιμος. Οι προηγούμενοι πρόεδροι λένε ότι υπήρχαν πιέσεις. Έπρεπε να το πουν».
Στη συνέχεια, ο Νίκος Σαλάτας σχολίασε για την αποπομπή του από τον Οργανισμό: «Δεν είναι σίγουρο ότι όλοι ήθελαν να υπάρχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Εγώ μίλησα με τον υπουργό, έχουμε άριστη σχέση. Ο υπουργός δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, ήταν εντολές άνωθεν. Δεν ξέρω γιατί». Εξάλλου, εξέφρασε την άποψη ότι ο Οργανισμός δεν θα πρέπει να ενταχθεί στην ΑΑΔΕ, αλλά να γίνει ανεξάρτητη αρχή.
«Υπάρχει και μια άλλη σκέψη. Μήπως λειτουργήσει η ΑΑΔΕ ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ και δεν βρούμε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται», κατέληξε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ.