Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
17.03.2023

"Μήτσο μην κλαις και αν πάτησες κανέναν δεν πειράζει" - Νέο βίντεο από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με συνομιλίες των ΜΑΤ

Άγνωστο μέχρι στιγμής αν η συνομιλία αναφέρεται στο περιστατικό με τον γερανό ή στο λευκό αυτοκίνητο που παρέσυρε δύο πεζούς στην οδό Ακαδημίας.

Νέο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα με άνδρες των ΜΑΤ να επιχαίρουν συνάδελφό τους, της αστυνομίας, για πιθανό τραυματισμό (ελαφρύ, βαρύ ή θανατηφόρο, ουδείς γνώριζε) διαδηλωτή.
 
Προς το τέλος της χθεσινής απεργιακής διαδήλωσης, αστυνομικό όχημα (γερανός) δοκίμασε να περάσει ανάμεσα από διαδηλωτές στην οδό Ακαδημίας. Δέχτηκε ύβρεις και αποδοκιμασίες ενώ κάποιοι κινήθηκαν εναντίον του οχήματος, το οποίο επιτάχυνε υπερβολικά κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και τραυμάτισε έναν διαδήλωτή όταν χτύπησε κάδο με δύναμη, ο οποίος παρέσυρε τον άνθρωπο στο οδόστρωμα.
 
Η κάμερα του βίντεο που βγήκε σήμερα στη δημοσιότητα από σελίδα στο Facebook καταγράφει άνδρες των ΜΑΤ που κατεβαίνουν την οδό Ακαδημίας στη συμβολή με την Ασκληπιού, λίγο μετά το περιστατικό, να μιλούν στον ασύρματο και να ρωτούν συνάδελφό τους για το συμβάν αυτό ή για ένα δεύτερο που σημειώθηκε με ένα λευκό αυτοκίνητο στην οδό Ακαδημίας. Ο συνάδελφος (Μήτσος) είναι πιθανότατα ο οδηγός ή συνοδηγός του συγκεκριμένου οχήματος καθώς ο άνδρας των ΜΑΤ ακούγεται να του λέει "Μήτσο, κατ' αρχήν μην κλαις".
Η επιμονή τους να μάθουν αν το όχημα υπέστη φθορές καταλήγει στη διαπίστωση ότι απλά χτυπήθηκαν οι καθρέφτες του οχήματος. Αμέσως μετά, ο άνδρας των ΜΑΤ ακούγεται να λέει: "Δεύτερον, κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες".
 

Δείτε το βίντεο:

 

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν ο διάλογος των αστυνομικών αναφέρεται στο περιστατικό με τον γερανό ή σε ένα άλλο περιστατικό που σημειώθηκε χτες στις 13:35 με 13:40, μετά την προσπάθεια διάλυσης της απεργιακής πορείας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ενώ διαδηλωτές και διαδηλώτριες έφευγαν μέσω της οδού Ακαδημίας προς Ομόνοια. Κλούβες των ΜΑΤ και αυτοκίνητα της αστυνομίας και της ασφάλειας περνούσαν ανάμεσα από τους χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τα δακρυγόνα.

Ενώ υπήρχε έντονη κατακραυγή από πλευράς των διαδηλωτών προς τις κλούβες των ΜΑΤ, ένα άσπρο αμάξι πιθανόν της ασφάλειας (λόγω του μοντέλου- Citroen Xsara ), επιτάχυνε και παρέσυρε δύο διαδηλωτές. Ο ένας διαδηλωτής χτυπήθηκε έντονα από το αμάξι, και ως αποτέλεσμα βρέθηκε μέτρα μακρυά από την πρόσκρουση στο πάτωμα με χτυπήματα στο κεφάλι (από την πτώση στην άσφαλτο), με κάκωση στο αριστερό χέρι, αλλά και με τραυματισμό στη φίστουλα στο δεξί (καθώς πρόκειται για αιμοκαθαριζόμενο άτομο με νεφροπάθεια). Το αμάξι χτύπησε και άλλο διαδηλωτή, αλλά χωρίς βαριά τραύματα και δεν σταμάτησε καθόλου μετά την πρόσκρουση. Το συμβάν έγινε στην οδό Ακαδημίας μεταξύ των οδών Ομήρου και Λυκαβηττού.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο διαδηλωτής που τραυματίστηκε:

 
Save