Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
12.02.2025

Βουλή: Στιγμιότυπα από την τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ

Το χειροκρότημα των «γαλάζιων» βουλευτών, τα άδεια έδρανα της αντιπολίτευσης και η «έξοδος» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Επί ένα λεπτό όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, χειροκροτούσαν θερμά και όρθιοι μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής, την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ονομαστικής ψηφοφορίας για την εκλογή του Κώστα Τασούλα, στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η τέταρτη και τελευταία ψηφοφορία -αντίθετα από τις τρεις προηγούμενες άκαρπες ψηφοφορίες- είχε περισσότερο ενδιαφέρον, περισσότερο πάθος και χαμόγελα ενώ μόλις 9 λεπτά διήρκησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την έναρξή της.

Ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα ως 9ου Πρoέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Ολομέλεια της Βουλής, στην 4η και τελευταία ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στις 10:10 π.μ. ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης κήρυξε την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας, στις 10:45 την ολοκλήρωσή της και εννιά λεπτά αργότερα, στις 10:54, τα τελικά αποτελέσματα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη κατά την έναρξη της διαδικασίας της 4ης και τελευταίας ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Δίπλα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πήραν θέση κατά σειρά στα υπουργικά έδρανα, οι υπουργοί, Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Υγείας, 'Αδωνης Γεωργιάδης, Επικρατείας, Μάκης Βορίδης και Περιβάλλοντος, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο πρωθυπουργός συζητούσε με τον Κ. Χατζηδάκη και τη Ν. Κεραμέως.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, συνομιλούν κατά τη διάρκεια της 4ης και τελευταίας ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Κάτι πολύ ενδιαφέρον φαίνεται να συζητούσαν οι κύριοι Γεωργιάδης και Βορίδης με τον πρώτο να του δίνει τα ασύρματα ακουστικά του για να ακούσει και να δει κάτι από το κινητό του που φάνηκε πάντως να ευχαριστεί τον τελευταίο.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ψηφίζει κατά την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Αθήνα, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Μοναχικοί στα πίσω έδρανα ήταν και αυτή τη φορά οι ανεξάρτητοι βουλευτές, προερχόμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Θρασκιά και Πέτρος Παππάς, που ψήφισαν ξανά τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Τάσο Γιαννίτση.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου βρισκόταν από νωρίς στα έδρανα μαζί με μόνο δύο βουλευτές του κόμματος της, μέχρι την στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομα της για την ψηφοφορία, και αφού σήκωσε το αριστερό της χέρι σε γροθιά, δήλωσε «ψηφίζουμε "όχι"στη συγκάλυψη», αποχώρησαν από την Ολομέλεια.

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. αποχωρεί από τη διαδικασία της 4ης και τελευταίας ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Αθήνα, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Και ενώ όλοι οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης άδειασαν τα έδρανα μόλις ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση των ονομάτων για την ψηφοφορία, κανείς βουλευτής από τη ΝΔ δεν αποχώρησε από την Ολομέλεια παραμένοντας μαζί με τον πρωθυπουργό, να επισφραγιστεί και επίσημα το αποτέλεσμα με την εκλογή του Κώστα Τασούλα, στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα ως 9ου Πρoέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Ολομέλεια της Βουλής, δίπλα από τα άδεια έδρανα της αντιπολίτευσης, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Οι αντιπολιτευόμενοι μάλιστα βουλευτές επέλεξαν να γεμίσουν το καφενείο της Βουλής αυτό που επιτρέπεται το κάπνισμα, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο εντευκτήριο όπου περίσσευαν τα χαμόγελα και τα αλληλοσυγχαρητήρια παρακολουθώντας από τις μεγάλες τηλεοπτικές οθόνες την τελετή ανακοίνωσης στον Κώστα Τασούλα -από τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη- της εκλογής του στο αξίωμα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Save