Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
15.09.2025

Ζ. Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο κ. Μυλωνάκης έχει εμπλοκή σε κακουργηματική παρασκηνιακή δράση»

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα δημοσιεύματα και καταγγελίες που κάνουν λόγο για εμπλοκή του.

Νέα επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε, προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκη, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία καλεί τον κ. Μυλωνάκη να απαντήσει:

- Αν η εκ μέρους του παραγγελία τού υπομνήματος, άλλως εσωτερικού σημειώματος (σ.σ. για τον ΟΠΕΚΕΠΕ), στην οποία αναφέρθηκε, γνωστοποιήθηκε στον πρωθυπουργό. Αν ναι, πότε. Τι οδηγίες έλαβε σχετικά. Επίσης αν το περιεχόμενο του υπομνήματος γνωστοποιήθηκε στον πρωθυπουργό και αν δόθηκε αντίγραφό του στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

- Αν υπάρχουν σημεία του υπομνήματος που δεν περιελήφθησαν στην πρόταση της Ν.Δ. για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Σε θετική περίπτωση, ποια είναι τα σημεία αυτά και ποιος αποφάσισε σχετικά. Αν ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός. Αν στο υπόμνημα γίνεται για λόγος για ποινικές ευθύνες.

Στην πρωτοβουλία που ανέλαβε να θέσει εκ νέου το ζήτημα στη Βουλή, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με δήλωσή της, νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

«Ο κ. Μυλωνάκης καλείται να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει σε πολύ σοβαρές ερωτήσεις, που αφορούν κακουργηματικές ευθύνες του ιδίου και άλλων προσώπων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για το γεγονός ότι ενεπλάκη, τόσο σε προειδοποιήσεις βουλευτών σε σχέση με το απόρρητο περιεχόμενο εισαγγελικών ερευνών και παρακολουθήσεων συνομιλιών, αλλά και ότι ενεπλάκη στην παραγγελία και διακίνηση ενός υπομνήματος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο ακόμη δεν έχει δοθεί στη Βουλή, στη δημοσιότητα, στην κοινή γνώμη. Ο κύριος Μυλωνάκης καλείται να απαντήσει τι έκανε με αυτό το υπόμνημα, που καθ' ομολογία του έχει στα χέρια του από τα μέσα Ιουνίου! Ποιος ενημερώθηκε για την παραγγελία του υπομνήματος; Ποιος ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του; Ενημερώθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Αν υπάρχουν σημεία του υπομνήματος, που το αποκαλεί ”άτυπο” ή ”ενημερωτικό” ή ”εσωτερικό” σημείωμα, αν υπάρχουν λοιπόν σημεία αυτού του σημειώματος, άλλως υπομνήματος, που δεν χρησιμοποιήθηκαν και αν υπάρχουν χωρία τού υπομνήματος αυτού που μιλούν για ποινικές ευθύνες», δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου και σημείωσε: «Ο κύριος Μυλωνάκης έχει ομολογήσει την αρμοδιότητά του για το θέμα αυτό, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του κυρίου Καραμέρου, την 1η Σεπτεμβρίου του 2025. Έχει ομολογήσει την εμπλοκή του σε αυτήν την κακουργηματική, παρασκηνιακή δράση. Καλείται τώρα να απαντήσει στη Βουλή. Γιατί εκεί λειτουργεί θεσμικά η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, εκεί οφείλει θεσμικά ένας υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μάλιστα το δεξί χέρι του κυρίου Μητσοτάκη να προσέλθει και να δώσει εξηγήσεις».

Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην "πόρτα" μου»

Με τη φράση «καμία Εισαγγελία δεν είναι στην πόρτα μου», ο Γιώργος Μυλωνάκης διαψεύδει το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Documento» και υποστηρίζει ότι ο εκδότης της εφημερίδας, Κώστας Βαξεβάνης, λειτουργεί ως «πολιτικός λαγός» προαναγγέλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον του.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργού προχώρησε σήμερα σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία απαντά σχετικά με το δημοσίευμα που τον φέρει να τελεί υπό τον έλεγχο της Ευρωπαίας εισαγγελέως, για να σημειώσει ότι η εφημερίδα επαναλαμβάνει τους ίδιους ψευδείς και αστήρικτους ισχυρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που είχε ήδη ο ίδιος διαψεύσει στο παρελθόν και από τη Βουλή και με σχετική ανάρτησή του. Χαρακτηρίζει, επίσης, «παραπλανητικό» τον τίτλο «Ο Γιώργος Μυλωνάκης στην πόρτα της Κοβέσι» και κάνει λόγο για «μηνυτήριες αναφορές της απελπισίας από τον κ. Βαξεβάνη», ενώ τονίζει ότι επιχειρείται και νέα απόπειρα πολιτικής εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης.

Δεδομένου ότι το δημοσίευμα αφορά στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, μεταξύ των άλλων, ο κ. Μυλωνάκης επισημαίνει ότι όλες οι πραγματικές έρευνες και οι διώξεις για αυτήν την υπόθεση έγιναν επί της σημερινής κυβέρνησης και της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πλήρες περιεχόμενο της απαντητικής ανάρτησης έχει ως εξής:

«Μεγάλη τιμή μου επιφυλάσσει και σήμερα το "Documento". Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε και φαντάζομαι ούτε η τελευταία.

Αντί απαντήσεως επισυνάπτω το link της αναλυτικής απάντησης που έδωσα πριν από ημέρες στην ανάρτηση της κας Κωνσταντοπούλου καθώς το περιεχόμενο της απαντά και καλύπτει πλήρως τους ίδιους ψευδείς και αστήρικτους ισχυρισμούς που δήθεν "αποκαλύπτει" σήμερα η γνωστή για την «αντικειμενικότητά» της εφημερίδα:

Το μόνο πρόσθετο στοιχείο του σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας του κ. Βαξεβάνη με τον άκρως παραπλανητικό τίτλο "Ο Γιώργος Μυλωνάκης στην πόρτα της Κοβέσι", είναι ότι η εφημερίδα υπέβαλε εναντίον μου μηνυτήρια αναφορά στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, γεγονός που έμμεσα είχε προαναγγείλει η κα Κωνσταντοπούλου τις προηγούμενες ημέρες.

Καμία Εισαγγελία λοιπόν δεν είναι στην "πόρτα" μου.

Ο κ. Βαξεβάνης προσπαθεί με αστήρικτες μηνυτήριες αναφορές της απελπισίας να τη φέρει και είναι ο ίδιος που και πάλι λειτουργεί ως "πολιτικός λαγός". Δεν είναι η πρώτη του φορά άλλωστε. Τα ίδια είχε κάνει και με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλλει εναντίον του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκονταν ο περίφημος υπουργός κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι δεν τους βγαίνει τίποτα πολιτικά.

Χωρίς προτάσεις και λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, καταφεύγουν στην προσφιλή μέθοδο της λάσπης.

Έτσι, για μια ακόμη φορά, οι "νεκροθάφτες" του πραγματικού οικονομικού σκανδάλου της Novartis, οι οποίοι για να πλήξουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους έστησαν κουκουλοφόρους μάρτυρες που σήμερα δικάζονται ως ψευδομάρτυρες, χτίζουν το νέο φορτίο με "τόνους ξυλολίου" που δεν είναι άλλο από τη δήθεν συγκάλυψη της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την κυβέρνηση.

Επιχειρούν και πάλι, ελλείψει πολιτικών προτάσεων, να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους.

Ξεχνούν όμως ένα πράγμα.

Όλες οι έρευνες, οι διασταυρωτικοί έλεγχοι που κατέληξαν στην άσκηση διώξεων από τη Δικαιοσύνη διαφόρων επιτηδείων που λυμαίνονταν αυτόν τον τόσο κρίσιμο Οργανισμό για τον αγροτικό τομέα αλλά και η επιστροφή των παράνομων ενισχύσεων, έγιναν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και η αλήθεια αυτή δεν αλλάζει.

ΥΓ.1. Άραγε πόσο δεοντολογικό είναι ο "ανεξάρτητος δημοσιογράφος" να υποβάλλει μηνυτήριες αναφορές κατά πολιτικών για ρεπορτάζ που έχει ήδη δημοσιεύσει και δεν έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης προφανώς επειδή είναι παντελώς ατεκμηρίωτα και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο;

ΥΓ.2. Η τακτική του αυτή, δεν αποτελεί απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης με σαφή πολιτική σκοπιμότητα;

ΥΓ.3. Θεωρώ ότι ο κ. Βαξεβάνης θα μπορέσει, όταν έρθει η ώρα, να αποδείξει στην ελληνική Δικαιοσύνη τους ψευδείς, συκοφαντικούς και προσβλητικούς ισχυρισμούς του».

Save