Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
01.12.2021

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Ανοίξτε τα σύνορα στους Αφγανούς που ζητούν άσυλο

Έκκληση απευθύνει σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν να δεχθούν τους Αφγανούς που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Έκκληση απευθύνει σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν να δεχθούν τους Αφγανούς που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, ακόμη και αυτούς που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς η εσωτερική κατάσταση επιδεινώνεται και οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενους κινδύνους.

Το Ιράν, το Πακιστάν και το Τατζικιστάν απελαύνουν ολοένα και μεγαλύτερους αριθμούς Αφγανών από τον Αύγουστο, μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, σημειώνει η UNHCR, και ζητεί να σταματήσουν οι απελάσεις, καθώς οι Αφγανοί μπορεί να αντιμετωπίσουν διώξεις στη χώρα τους, όπου στο στόχαστρο των νέων αρχών βρίσκονται οι θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες, όπως και οι ακτιβιστές.

"Η UNHCR καλεί όλες τις χώρες που έχουν νέες αφίξεις Αφγανών να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους σε αυτούς που χρήζουν διεθνούς προστασίας", επισημαίνει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι σε ανακοίνωσή του.

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΠΡΟΣΩΠΑ

«Χωρίς σπίτι, χωρίς ελπίδα»: ζοφερή η εικόνα της στέγασης αιτούντων-αιτουσών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα

TIMELINE
FOTORAMA
18.01.2022
ΓΕΥΣΗ
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
18.01.2022