Tα «Jam Sessions στην Κουζίνα» ξεκινούν στo Fuga καλωσορίζοντας στην Αθήνα νέους, ταλαντούχους σεφ από όλο τον κόσμο, που για μία μόνο βραδιά θα παρουσιάσουν μαζί με τον σεφ και την ομάδα του Fuga ορισμένα από τα πιο εμβληματικά τους πιάτα.
Ο κύκλος των «Jam Sessions στην Κουζίνα» ανοίγει στις 20 Δεκεμβρίου με τον chef patron Δημήτρη Κατριβέση να υποδέχεται τον, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, σεφ Akrame Benallal. Οι δυο τους αυτή τη μοναδική βραδιά φιλοδοξούν να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό μενού-περιήγηση στις γεύσεις του κόσμου.
Τόσο ο Δημήτρης Κατριβέσης όσο και ο Akrame Benallal ανήκουν στον κύκλο των πρωτοπόρων σεφ που δεν διστάζουν να ακολουθήσουν ένα μοντέρνο στυλ στην κουζίνα, ο καθένας οδηγούμενος από τη δική του φιλοσοφία στη γαστρονομία και στις γεύσεις. Κοινά τους σημεία η επιδίωξη της τελειότητας στον τρόπο προετοιμασίας, ο σεβασμός στις τοπικές μαγειρικές παραδόσεις και τις διαφορετικές κουλτούρες, αλλά κυρίως το συναίσθημα και το πάθος τα οποία εκφράζουν οι δημιουργίες τους- κάθε πιάτο τους αποτελεί υπόδειγμα υφών και γεύσης.
Ο Akrame Benallal που έζησε τα 13 πρώτα χρόνια του στην Αλγερία συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι θέλε να γίνει σεφ. Θήτευσε στο El Bulli με τον Ferran Adria και τον Pierre Gagniaire, ενώ το 2005 ξεκίνησε στην Tours το Atelier d’ Akrame. Το 2011 άνοιξε στο Παρίσι το δικό του εστιατόριο το steak-bistro Atelier Vivanda που πολλοί το χαρακτήρισαν ως ένα εργαστήριο γαστρονομικής καινοτομίας. Το ίδιο έτος κέρδισε τον τίτλο «Grand de Demain 2011» (Ανερχόμενο Αστέρι) από το Gault & Millau και το Βραβείο της Γαστρονομικής Ανακάλυψης της Χρονιάς. Το πρώτο του αστέρι Michelin ήρθε το 2012, ενώ δύο χρόνια μετά κατέκτησε και το δεύτερο αστέρι.
Σήμερα ο Akrame Benallal «τρέχει» 14 συνολικά εστιατορικά projects στη Γαλλία και σε άλλες χώρες. Παράλληλα, το Atelier Vivanda που βρίσκεται πλέον σε αρκετά σημεία στο Παρίσι, άνοιξε τα φτερά του στο Χονγκ Κονγκ και στο Μπακού. Το 2017, ο αεικίνητος Benallal εγκαινίασε ένα νέο εστιατόριο, το Shirvan Café Métisse, θέλοντας να δώσει μια πιο μοντέρνα έκφραση στο Δρόμο του Μεταξιού και φέτος δημιούργησε τρεις γωνιές στον τελευταίο όροφο του Printemps du Goût food hall, το Meat by Akrame, το Fish by Akrame και το Fruits & Vegetables by Akrame, για τους λάτρεις της γεύσης.
Info
Fuga: Κόκκαλη 1, Αθήνα (είσοδος απέναντι από την Αμερικάνικη Πρεσβεία)
www.fugarestaurant.gr
Κόστος μενού: 95 ευρώ το άτομο.
Προτεινόμενο wine pairing: 30 ευρώ το άτομο.
Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλ. 210 7242979 ή στο email: [email protected]