Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

JANUS II femzine launch στο HYPER HYPO: Εγχειρίδιο κακής συμπεριφοράς για τις σύγχρονες θηλυκότητες

Το δεύτερο τεύχος του JANUS femzine συστήνεται στο κοινό το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στο HYPER HYPO, με σκοπό να αποτελέσει το πιο ενημερωμένο εγχειρίδιο κακής συμπεριφοράς για τις σύγχρονες θηλυκότητες.

«Στο πάρε δώσε μιας συζήτησης, ένα αξιαγάπητο κορίτσι πρέπει να προσφέρει λίγη παραπάνω διασκέδαση απ’ όση απολαμβάνει η ίδια.»

Thomas, K., Secrets of Loveliness, 1964

Το δεύτερο τεύχος του JANUS femzine συστήνεται στο κοινό το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στο HYPER HYPO, με σκοπό να αποτελέσει το πιο ενημερωμένο εγχειρίδιο κακής συμπεριφοράς για τις σύγχρονες θηλυκότητες. Ναι, για εσένα! Οι γυναίκες του JANUS είναι καυτές, όπως ακριβώς δεν τις φαντάστηκε και δεν πρόκειται ποτέ να το κάνει το ανδρικό κοινό. Είναι αποφασισμένες να μονοπωλήσουν τη διασκέδαση και να γίνουν εξαιρετικά δυσάρεστες, αν χρειαστεί. Θα σας καταστρέψουν τη βραδιά κλέβοντας την παράσταση, ενώ σίγουρα δεν θα παραλείψουν να κάνουν διαρκώς σκηνές, συναισθηματικά φορτισμένες και σοκαριστικά άβολες για τους υπόλοιπους. Μόνιμη απογοήτευση για τις οικογένειές τους, δεν απολογούνται ποτέ και σε κανέναν για το βροντερό γέλιο τους, ενώ επιμένουν να χαμογελούν μόνο όταν το θέλουν οι ίδιες. Ο ενδυματολογικός τους κώδικας θα σκανδαλίσει τους περαστικούς, θα διαστρέψει τα ήθη των παιδιών και θα εξελιχθεί στον μεγαλύτερο εφιάλτη της κάθε οικοδέσποινας.

Η Ειρήνη Καραγιαννοπούλου στην δεύτερη έκδοση του JANUS δουλεύει με φωτογραφικό υλικό που έχει συλλέξει από μια σειρά πορνοπεριοδικών και εντύπων αφιερωμένων στο γυμνισμό της δεκαετίας του 60’. Απομονώνοντας τις φωτογραφίες και παρεμβαίνοντας σε αυτές με την χαρακτηριστικά τολμηρή ζωγραφική της χειρονομία, εκτρέπει την προϋπάρχουσα αφήγησή τους μέσα σε ένα πανκ, ζωγραφικό κολάζ. Τα θηλυκά σώματα δραπετεύουν από το ανδρικό βλέμμα και επιστρέφουν στην απόλαυση, κυλιούνται στη φύση, δημιουργούν συμπλέγματα με φυτά, ζώα και φανταχτερά αντικείμενα. Η επιμελήτρια Χριστίνα Πετκοπούλου παρακολουθώντας από το εργαστήριο την πρακτική της Καραγιαννοπούλου, επιμελείται το κείμενο της έκδοσης, δημιουργώντας ένα κείμενο-κολάζ από αποσπάσματα του δημοφιλούς εγχειριδίου για νεαρές γυναίκες «Secrets of Loveliness» (1964) και από στίχους τραγουδιών που εκτοξεύτηκαν στα billboards της ίδιας εποχής. Το JANUS επιστρέφει στις θηλυκότητες ως μια απενοχοποιημένη και διαθέσιμη, καρναβαλική, οπτική παραίσθηση.

Το Janus femzine σχεδιάζεται από το SEBRSTUDIO.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου, 6 μ.μ. στο HYPER HYPO
Στο Bariéro για κοκτέιλ και κρασί υπό τη συνοδεία κεριών
ΕΞΟΔΟΣ
Γετόν Νεζίραϊ: «Μου αρέσει να εξοργίζω τους εθνικιστές, τους θρησκευτικούς φονταμενταλιστές, φασίστες, ευρωκεντριστές, ρατσιστές, ομοφοβικούς και όλα τα συναφή σκατά»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Το υπέροχο βιβλίο «Χρόνος: από τον μύθο του Κρόνου στο Cern» είναι ένα ταξίδι στην ιστορία, την επιστήμη, την τέχνη και τη φιλοσοφία
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Παιχνίδι με τα υλικά και τη λεπτομέρεια, σ' ένα διαμέρισμα 136τ.μ. στις Σέρρες
DESIGN
Τα Ζώδια του Απριλίου του 2023
ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Δεν είναι μόνο η Ουγκάντα: Ο «χάρτης» της ποινικοποίησης των LGBTQ ατόμων
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ
Γιατί δεν πρέπει να χάσεις τους Wu Tang Clan και τους Prodigy στο Release Athens Festival
ΜΟΥΣΙΚΗ
Μιχάλης Βαλάσογλου: «Αλίμονο σε αυτόν που θα μπει ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και το κέρδος του»
ΘΕΑΤΡΟ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Save