Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
06.02.2023

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας

Μάχη δίνουν τα συνεργεία των δήμων της Αττικής για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο τμήμα της από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο των Οινοφύτων.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε συνεχή επιχειρησιακή δράση τα συνεργεία των δήμων της Αττικής 

Σε πλήρη επιχειρησιακή δράση βρίσκονται τα συνεργεία των δήμων της Αττικής προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο της περιοχής τους και στη συνέχεια να περάσουν σε δευτερεύοντες δρόμους, όπου το χιόνι ενδεχομένως να τους έχει κλείσει.

Η κατάσταση ως γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη στους περισσότερους δήμους σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δουλεύουν ασταμάτητα και θα παραμείνουν στους δρόμους, για την περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν.

Ο δήμος Ωρωπού καλύπτει μια μεγάλη έκταση, με πολλές ορεινές περιοχές, ωστόσο ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους είναι αρκετά καλή», είπε αρχικά και συνέχισε: «Ο κεντρικός οδικός άξονας είναι ανοιχτός, αλλά ανοιχτοί είναι και οι κεντρικοί δρόμοι στα χωριά. Υπάρχουν μικρότεροι δρόμοι που έχουν κλείσει, όμως δουλεύουμε με 54 μηχανήματα και θα συνεχίσουμε, γιατί αναμένουμε και νέο κύμα χιονιά».

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον δήμο Πεντέλης, όπου γίνεται εκχιονισμός και ρίψη αλατιού διαρκώς στη λεωφόρο Πεντέλης, στον κεντρικό άξονα των Μελισσίων και σε άλλα κεντρικά σημεία. Η δημοτική Αρχή έχει ανοίξει πλατφόρμα στην επίσημη ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία ενημερώνει διαρκώς τους δημότες της για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (10 π.μ.) η λ. Πεντέλης είναι ανοιχτή, καθώς και οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι.

Πιο δύσκολη δείχνει η κατάσταση στον δήμο Διονύσου, όπου ο κεντρικός οδικός άξονας έχει ανοίξει, ωστόσο άλλοι βασικοί κάθετοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί και τα συνεργεία δουλεύουν ασταμάτητα για να τους θέσουν πάλι σε λειτουργεία.

Σε όλους τους δήμους της Αττικής λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι, για τη προστασία από το χιόνι και το κρύο σε όποιον βρεθεί σε ανάγκη και για όσο διάστημα διαρκέσουν η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Από τους δημάρχους έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις για τα μέτρα ασφαλείας, με συμβουλές και οδηγίες προς τους δημότες και έχουν ανοίξει τηλεφωνικές γραμμές για την παροχή βοήθειας, οδηγιών και πληροφοριών.

Έντι Ράμα: «Η τέχνη είναι ισόβια. Η πολιτική έχει ημερομηνία λήξης» - Το παρασκήνιο της έκθεσής του στην Αθήνα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
15+1 φεμινιστικά ποιήματα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: «Η ποίηση δεν είναι πολυτέλεια»
ΒΙΒΛΙΟ
Κωνσταντίνος Ρήγος: «Διαφωνώ με την πρακτική παρενόχλησης σε μία παράσταση»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Σπέντζος: «Παρακαλώ όλους τους φίλους σινεφίλ να σηκώσουν τη φωνή τους, μήπως και δεν γκρεμίσουν το Ιντεάλ»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νικόλ Μαξίμ - Κίτρινο Γιλέκο: «Για αυτούς τους λόγους θα βρισκόμαστε στους δρόμους της Γαλλίας, μέχρι τέλους…»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ναταλί, είναι επικίνδυνο οι νέοι να εκπαιδεύονται σεξουαλικά από το πορνό;
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Το savoir vivre των μοντέρνων καιρών είναι εδώ
LIFE
19.03.2023
Save