Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
11.05.2021

Μ. Βαρβιτσιώτης: Αντιδράσεις από τη φωτογράφιση του πάνω στα αρχαία της Ακρόπολης [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Αίσθηση έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που κυκλοφορούν από χθες στο διαδίκτυο και δείχνουν τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να συμμετέχει σε φωτογράφηση, ενώ έχει ανέβω πάνω σε αρχαία μάρμαρα της Ακρόπολης.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Κυριακή στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, όπου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ε.Ε. 

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες στο Twitter, όμως άλλες λήψεις που δημοσιεύθηκαν τον δείχνουν να έχει ανέβει πάνω σε σημείου όπου υπάρχουν αρχαία μάρμαρα του εμβληματικού μνημείου.

 

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης φωτογραφίζεται εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση την ημέρα της Ευρώπης, πατώντας επάνω στα αρχαία...

Δημοσιεύτηκε από Alexandros Nikolaidis στις Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Το θέμα ανέδειξε εκ μέρους ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ενώ, μετά τις αντιδράσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διέψευσε το περιστατικό και έκανε λόγο για fake news.

Σήμερα, πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει συνέχεια με την τομεάρχη πολιτισμού να κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού και να θέτει ερωτήματα προς την Λίνα Μενδώνη.

Η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου: 

«Περίτρανο δείγμα σεβασμού και πολιτισμού των «Αρίστων» απέναντι στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης απέφυγε την τσιμεντόστρωση και προτίμησε ένα αρχαιολογικό μέλος του αρχαιολογικού χώρου.

Η πολιτιστική κληρονομιά θεωρείται πια ιδιοκτησία των «Αρίστων» της ΝΔ.

Ερώτημα προς την Υπουργό Πολιτισμού: Επιτρέπεται στον οποιοδήποτε πολίτη να φωτογραφίζεται πατώντας πάνω στα μάρμαρα ή θα επιβληθεί άμεσα πρόστιμο προς παραδειγματισμό στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών;

Το ερώτημα, αν και ρητορικό (γνωρίζουμε την απάντηση της κ. Μενδώνη), δεν θα μείνει αναπάντητο από τους πολίτες αυτής της χώρας».
 

Η «Πόλη των Τυφλών» αποκαλύπτει μέσα από σκοτάδι και φως τις ρωγμές του ανθρώπινου είδους
ΘΕΑΤΡΟ
«Queer»: μεταξύ οδύνης, ηδονής και υπαρξιακής επιβεβαίωσης, από τον Ουίλιαμ Μπάροουζ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Παρελθόν και παρόν διασταυρώνονται σε ένα διαμέρισμα των 70s στα Εξάρχεια
DESIGN
05.07.2025
Γιατί δεν μπορεί να είναι πια ανέμελο το ελληνικό καλοκαίρι: Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Καρτάλης έδωσε την απάντηση στο Evia Film Project
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Περικλής Σιούντας πιστεύει πως η τέχνη είναι ένας καθρέφτης, το τι θα δεις μέσα σ' αυτόν είναι δική σου υπόθεση
ΘΕΑΤΡΟ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ορατότητα στους ανθρώπους με αλμπινισμό: Ένα διαφορετικό fashion show στη Σενεγάλη
ΣΚΑΝΕΡ
03.07.2025
BICEP “CHROMA”: Θα θυμηθείς γιατί αγαπάς να χορεύεις.
ΜΟΥΣΙΚΗ
Save