Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

«Μια Ιλιάδα» και «Ο Τραπεζίτης» από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας στην Αθήνα

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, ένα από τα πιο δραστήρια ΔΗΠΕΘΕ της Ελλάδας, κατηφορίζει στην Αθήνα, στο Θέατρο 104 και θα παρουσιάσει από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, δύο παραστάσεις, που γνώρισαν μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, ένα από τα πιο δραστήρια ΔΗΠΕΘΕ της Ελλάδας, κατηφορίζει στην Αθήνα, στο Θέατρο 104 και θα παρουσιάσει από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, δύο παραστάσεις, που γνώρισαν μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

Με νέα δραματουργία, πρωτότυπα έργα που συνομιλούν με τη σύγχρονη πραγματικότητα, υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό στις παραγωγές, έρευνα και σύνδεση με το περιβάλλον και την κοινωνική ζωή της Κέρκυρας, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας δηλώνει προσήλωση και υλοποιεί τους  καλλιτεχνικούς του στόχους με το νέο επιτελείο Κερκυραίων ταλαντούχων ηθοποιών.

Ο Νίκος Αρβανίτης στο ρόλο του ραψωδού-αφηγητή και ο μουσικός Νίκος Μεταλληνός επί σκηνής, θα μας αφηγηθούν με τον πιο σύγχρονο τρόπο την αδηφάγα ιστορία των Πολέμων, στον συγκλονιστικός μονόλογο της Λίζα Πήτερσεν στο "Μία Ιλιάδα".

Αλλάζοντας το τοπίο, το δεύτερο έργο, «Ο Τραπεζίτης», με τον Ζαχαρία Ρόχα στον ομώνυμο ρόλο, θα μας υπενθυμίσει με καυστικό χιούμορ, τα χρόνια της κρίσης, των κόκκινων δανείων, των πλειστηριασμών, αλλά και των ψευδών ειδήσεων, της παγίδας του διαδικτύου και των fake news, αλλά κυρίως θα βάλει το καινούριο ερωτηματικό στην ανάγκη των ανθρώπων να διοχετεύσουν την οργή τους, απέναντι στη νέα βαρβαρότητα που επελαύνει και αλλάζει ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε.


Μια Ιλιάδα

της Λίζα Πήτερσεν σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα, με τον Νίκο Αρβανίτη
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 21:00

Το έργο παντρεύει με τον απλούστερο τρόπο την αφήγηση της Ιλιάδας, από έναν αφηγητή-ραψωδό -μια μεταφορική παρουσία του ίδιου του Ομήρου- με το σήμερα, για να καταλήξει σε μία ατελείωτη, εντυπωσιακή ονοματολογία όλων των πολέμων που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα.

Τον συγκλονιστικό μονόλογο, συνοδεύει ένας μουσικός-ορχήστρα εν είδει «Μούσας», μεταμορφώνοντας με τη ζωντανή μουσική την αφήγηση σε ένα ζωντανό ποίημα. Το έργο διαχειρίζεται με τον πιο σύγχρονο τρόπο το μεγαλείο  της αρχετυπικής αφήγησης του Ομήρου, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του πολέμου και του πόνου που προξενεί ανά τους αιώνες.

Ερμηνευτής: Νίκος Αρβανίτης
Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Μεταλληνός
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δούκα
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Βασιλαντωνακης
Σκηνικό περιβάλλον-κοστούμια: Άκης Χειρδάρης
Μετάφραση: Μαριτα Αρβανίτη

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr


Ο Τραπεζίτης

των  Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο
Τετάρτη 12 Οκτωβρίου έως Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 21:00

Άραγε είναι μοιραίο πάντα να νικάει ο καπιταλισμός; Μία τρελή κωμωδία γύρω από την οικονομική κρίση που βίωσαν τα τελευταία χρόνια οι χώρες του Νότου της Ευρώπης  και μέσα σ’ αυτές και εμείς. Μία πικρή κοινωνική σάτιρα για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η Μάργα και ο Μπαρτ, ένα νεαρό ζευγάρι που νιώθει στο πετσί του την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, αποφασίζει  να απαγάγει τον μεγαλύτερο τραπεζίτη της Ισπανίας, τον Εουσέμπιο Ρομπλέδο, με σκοπό να απαιτήσει ελαφρύνσεις από τις τράπεζες, και απελευθέρωση των κόκκινων δανείων.

Παραμονές Χριστουγέννων και λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα πράγματα περιπλέκονται τόσο πολύ, που τίποτα δε μπορεί να γυρίσει στη θέση του.

Παίζουν:

Εουσέμπιο Ρομπλέδο (Τραπεζίτης): ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΡΟΧΑΣ
Μάργα: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Μπαρτολομέο: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ
Γιασμίν: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ
Φέλιξ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δούκα
Σκηνικά: Άκης Χειρδάρης
Κουστούμια-Φροντιστήριο: Πηνελόπη Μαμάλου
Μουσική Επιμέλεια: Ξενοφών Ραράκος
Φωτισμοί: Αντώνης Χονδρογιάννης
Visuals: Μαριάνα Γιαννείου  

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Save