Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Το «Noma» καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2021

«Είναι χαιρετισμός και αποχαιρετισμός μαζί» είπε συγκινημένος ο Rene Redzepi καθώς το εστιατόριο του που έχει βρεθεί ήδη 4 φορές στην κορυφαία θέση της παγκόσμιας σκηνής, περνάει πλέον στην κατηγορία Best of the Best και δεν θα διαγωνισθεί ξανά.

Μέσα σε μια ηλεκτρισμένη από τη φόρτιση εξαιρετικά οργανωμένη τελετή απονομής στην Αμβέρσα, και μέσα σε θερμό χειροκρότημα, το «Noma» ανακηρύχθηκε καλύτερο εστιατόριο του Κόσμου για το 2021 στα World's 50 Best Restaurants, μετά την πρόσφατη κατάκτηση και των 3 αστεριών Michelin. «Είναι χαιρετισμός και αποχαιρετισμός μαζί» είπε συγκινημένος ο Rene Redzepi καθώς το εστιατόριο του που έχει βρεθεί ήδη 4 φορές στην κορυφαία θέση της παγκόσμιας σκηνής, περνάει πλέον στην κατηγορία Best of the Best και δεν θα διαγωνισθεί ξανά.

Από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν είναι σαφής ο έντονος ενδοσκανδιναβικός ανταγωνισμός μιας και το «Geranium», στην Κοπεγχάγη επίσης, σκαρφάλωσε από την 5η θέση που βρίσκονταν το 2019 στην 2η! Είναι σαφές πλέον ότι η φυσιολατρική νοοτροπία της σκανδιναβικής κουζίνας είναι η κυρίαρχη γαστρονομική τάση στον πλανήτη κάτι που επιβεβαιώνεται τόσο από την εκτίναξη του «Frantzén» στη Στοκχόλμη στην 6η θέση από την 21η, όσο και από το πλασάρισμα και πάλι του «Maaemo» στην χρυσή 50άδα και πιο συγκεκριμένα στην 47η θέση. Η περουβιανή κουζίνα που μαζί με την σκανδιναβική επηρεάζει την υφήλιο με την έμφασή της στην ανάδειξη των πρώτων υλών, ισχυροποίησε τη θέση της με τα «Central» και «Maido»- και τα δύο στη Λίμα-στην 4η και 7η θέση από την 6η και 10η αντιστοίχως που βρίσκονταν παλιότερα∙ από κοντά και το «Pujol» από την Πόλη του Μεξικό στην 9η θέση.

Είδαμε επίσης να ξετυλίγεται η δυναμική των Ισπανών τόσο με το σουπερ δημιουργικό «Disfrutar», από την 9η στην 5η θέση όσο και με την υποδειγματική σταθερότητα του «Asador Etxebarri» στην 3η θέση που βραβεύτηκε μάλιστα με το Chef's Choise Award. Η Ασία τέλος πήρε το μερίδιό της με το «Odette» στη Σιγκαπούρη (8ο) και το «The Chairman» στο Χονγκ Κονγκ (10ο).

Είναι καιρός πάντως να προβληματιστούμε άπαντες σοβαρά στο γιατί τα ελληνικά εστιατόρια δεν έχουν βρει ακόμη το δρόμο της διεθνούς διάκρισης παρ' ότι υπάρχουν σίγουρα μερικά που θα μπορούσαν. Διαβάστε τις επόμενες μέρες το πλήρες ρεπορτάζ μας από την απονομή και τις αναλύσεις των παγκόσμιων γαστρονομικών τάσεων που εμφανίζονται.

Πηγή

Εμίρ Κουστουρίτσα: «Εγώ ανήκω στον εαυτό μου και όχι στον Πούτιν. Η προσωπική μου σχέση με τον Πούτιν είναι στο επίπεδο του αλληλοσεβασμού»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Νατάσσα Μποφίλιου, μάθε στα τρολ ότι αριστερά δεν σημαίνει μιζέρια

Νατάσσα Μποφίλιου, μάθε στα τρολ ότι αριστερά δεν σημαίνει μιζέρια
Ταξίδι στις ηπείρους από τη
ΠΟΛΗ
Το νεκροταφείο καραβιών στο Ρίο ντε Τζανέιρο
ΣΚΑΝΕΡ
05.12.2022
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης είναι σούπερ dj, μέγας Λονδινάκιας και από τότε που γεννήθηκε νομίζει...πως αναπνέει νότες
POP ID
Θέλω να κοιμόμαστε χωριστά, πειράζει;
LOVE & SEX
Στέρεο Νόβα: Εσύ τι θυμάσαι από εκείνο το καλοκαίρι του ‘92;
ΜΟΥΣΙΚΗ
Save