Με μια ηχηρή ανάρτηση στο Instagram, οι Massive Attack ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας διεθνούς συμμαχίας μουσικών που αντιστέκονται στις πιέσεις, τη φίμωση και τη λογοκρισία απέναντι σε όσους παίρνουν ανοιχτά θέση για τη γενοκτονία στη Γάζα.
Μαζί τους, καλλιτέχνες όπως ο Brian Eno, οι Fontaines D.C., οι Kneecap και άλλοι, ενώνουν τις φωνές τους για να στηρίξουν όσους μουσικούς «τολμούν να μιλήσουν» και γι' αυτό διώκονται, στοχοποιούνται ή απειλούνται επαγγελματικά.
Η ανάρτηση καταγγέλλει μεταξύ άλλων τις πρακτικές πίεσης που ασκούνται από την οργάνωση UK Lawyers for Israel (UKLFI), οι οποίες όπως αναφέρεται, στόχο έχουν να εκφοβίσουν καλλιτέχνες και φεστιβάλ ώστε να μην εκφράζουν υποστήριξη στους Παλαιστίνιους.
«Δεν θα επιτρέψουμε να σωπάσουν οι νέοι καλλιτέχνες με εκβιασμούς και απειλές. Όσοι μιλούν για δικαιοσύνη και ειρήνη αξίζουν στήριξη, όχι φίμωση», γράφουν χαρακτηριστικά οι Massive Attack. Στην πρωτοβουλία αναφέρεται και η πρόσφατη στοχοποίηση του συγκροτήματος Bob Vylan στο Glastonbury, αλλά και η περίπτωση του Mo Chara των Kneecap, ο οποίος κατηγορήθηκε για «τρομοκρατία».
Η συμμαχία ζητά:
- άμεση και μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα,
- ανεμπόδιστη πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια,
- και τον τερματισμό των εξαγωγών όπλων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το Ισραήλ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.