Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
24.01.2023

Qatargate: Ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο αποποιήθηκε την βουλευτική του ασυλία και δήλωσε αθώος

Σήμερα η κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι.

Ο Ιταλός κεντραριστερός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή δικαστικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποποιήθηκε την βουλευτική του ασυλία και δήλωσε ότι δεν φέρει καμία ποινική ευθύνη σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Κατάργκεϊτ.

Ο Κοτσολίνο πρόσθεσε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι «πολύ γενικού περιεχομένου» και υποστήριξε ότι ουδέποτε δωροδοκήθηκε με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

«Αγνοώ πλήρως τις δραστηριότητες των κύριων Τζόρτζι και Παντσέρι"», δήλωσε ο ευρωβουλευτής, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Ο Κοτσολίνο υπογράμμισε, τέλος, ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη από τον βοηθό του, τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, πριν από κρίσιμη ψηφοφορία που αφορούσε το Κατάρ, δεν είχε λάβει την έγκρισή του και ότι «αντιθέτως, ο ίδιος υπερψήφισε τροπολογίες οι οποίες στιγμάτιζαν την όλη πολιτική του Κατάρ».

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σύμφωνα με το δικηγόρο του, Ντέτσιο Φεράρο, ο Αντρέα Κοτσολίνο «εξήγησε και απέδειξε πώς η κοινοβουλευτική του δραστηριότητα εδώ στις Βρυξέλλες σε σχέση με τις υποθέσεις του Κατάρ και του Μαρόκου είναι εντελώς μη συμβατή με την υπόθεση της συμμετοχής του σε ένα δίκτυο επιρροής υπέρ των κρατών αυτών».

Ο δικηγόρος ολοκλήρωσε τονίζοντας πως «προκειμένου να επιτραπεί η διαπίστωση της αλήθειας των γεγονότων και να απαλλαγούν οι βουλευτές από την πίεση των Μέσων Ενημέρωσης, ανακοίνωσε επισήμως ότι θα αποποιηθεί την κοινοβουλευτική ασυλία που του παρέχει ο νόμος».

Στο μεταξύ, για σήμερα είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, στις βελγικές αρχές, σε μυστική τοποθεσία. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος έχει κάνει συμφωνία μεταμέλειας με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης.

Save