Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
22.03.2023

Στις 22 Μαρτίου του 1965 κυκλοφορεί το Bringing It All Back Home του Bob Dylan

Το πέμπτο του album στο οποίο ξέφυγε από τον ακουστικό ήχο.

Το Bringing It All Back Home είναι το πέμπτο album του Αμερικανού μουσικού Bob Dylan και κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου του 1965 από την Columbia Records σε παραγωγή του Tom Wilson. To album ήταν το πρώτο του Dylan που μπήκε στο αμερικανικό Top 10, ενώ έφτασε και στην κορυφή των βρετανικών charts. Το single "Subterranean Homesick Blues" υπήρξε το πρώτο single του μουσικού που μπήκε στα αμερικανικά charts, φτάνοντας στην 39η θέση. Το album περιλαμβάνει επίσης τα κομμάτια "Mr. Tambourine Man", "It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding)" και "Ιt's All Over Now, Baby Blue".

Ο Dylan, που μέχρι τότε είχε για συνοδεία την ακουστική κιθάρα του, σε αυτό το album εισάγει τον ήχο της rock'n'roll μπάντας, με την πρώτη πλευρά του δίσκου να εισάγει τον ηλεκτρικό ήχο στη μουσική του, δημιουργώντας την αντίδραση πολλών fans της folk πλευράς του που είχε μέχρι τότε. Στη δεύτερη πλευρά του δίσκου, αφήνει πίσω του τα τραγούδια διαμαρτυρίας, με τους στίχους να είναι αφηρημένοι και προσωπικοί. Η φωτογραφία του εμβληματικού εξωφύλλου του δίσκου έχει τραβηχτεί από τον Daniel Kramer και σε αυτό εικονίζεται ο Dylan μαζί με την Sally Grossman, τη σύζυγο του μάνατζέρ του, Albert Grossman.

Το Bringing It All Back Home οριοθέτησε μία νέα περίοδο για τον Dylan, με τις κριτικές να είναι πολύ θετικές, αποτελώντας ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αποδεκτά albums του Dylan μέχρι τώρα. Το album βρέθηκε στην 31η θέση με τα 500 καλύτερα albums όλων των εποχών του Rolling Stone και ο Clinton Heylin έγραψε σχετικά: «To πιο επιδραστικό album της εποχής του. Σχεδόν τα πάντα όσα βρίσκονται στο σύγχρονο pop τραγούδι, περικλύονται σε αυτό».

Ασκήσεις της μνήμης: O Αντρέα Καμιλλέρι μάχεται το σκοτάδι της τυφλότητας
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αννέτα Καββαδία: «Αντί για θέαμα στα Εξάρχεια με πάνοπλους ρόμποκοπ, γιατροί θα στελεχώνουν κάθε νοσοκομείο στη χώρα»
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Ethnic αισθητική και νέες γεωμετρίες σε ένα φωτεινό διαμέρισμα στη Μεταμόρφωση
DESIGN
20.05.2023
76o Φεστιβάλ Καννών: Ο Χάρισον Φορντ επιστρέφει για τελευταία φορά στον εμβληματικό ρόλο του
ΚΑΝΝΕΣ 2023
Φραγκίσκος Λαμπρινός: «Το σκάνδαλο των υποκλοπών αναδεικνύει την πλήρη έλλειψη σεβασμού της κυβέρνησης στους θεσμούς»
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Νικόδημος Μάινα Κίνυουα: «Να έρθει πιο κοντά η στιγμή ώστε μια μαύρη, γκέι γυναίκα να είναι αρχηγός κόμματος»
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
76ο Φεστιβάλ Καννών: O Χιροκάζου Κόρε Έντα για το πώς το Monster έγινε το τελευταίο soundtrack του Ριουίτσι Σακαμότο
ΚΑΝΝΕΣ 2023
Δύο μέρες μόνο για τις εκλογές, αχ, ευάλωτή μου δημοκρατία
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Jesus Crust: Ο third wave φούρνος που φτιάχνει κόλλυβα σε παραλλαγή, φανουρόπιτα και ένα από τα καλύτερα ψωμιά της πόλης
ΠΟΛΗ
Save