Ένα σοβαρό και πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας συνέβη χθες στο κέντρο της Αθήνας, όταν αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα και όχημα χωρίς διακριτικά προσήγαγαν βίαια μια λεχώνα εκπαιδευτικό, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης», την Δήμητρα Τάσσου.
Η γυναίκα περίμενε σε στάση τρόλεϊ για να μεταβεί σε προγραμματισμένο ραντεβού με γιατρό, ενώ στο σπίτι την περίμενε το μωρό της, μόλις 7 εβδομάδων, για να θηλάσει. Παρά το γεγονός ότι επέδειξε την αστυνομική της ταυτότητα, οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν αναίτια, εφαρμόζοντας βία που της προκάλεσε μώλωπες και εκδορές στα χέρια, τα μπράτσα και την πλάτη.
Στο αστυνομικό τμήμα της αφαιρέθηκαν το κινητό και η ταυτότητα, ενώ η ίδια επικοινώνησε με τον σύζυγό της, ο οποίος κατέφθασε με το βρέφος. Η γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Τελικά αφέθηκε ελεύθερη, όμως της απαγγέλθηκε μήνυση για απείθεια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί ανήκουν στο τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων, χωρίς να διευκρινίζεται πώς κατέληξαν στην Αθήνα αλλά και στην προσαγωγή της εκπαιδευτικού. Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «προσπάθησε να διαφύγει».
Η ανακοίνωση αναφέρει: Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 25 Ιουνίου 2025, από την περιοχή της Κυψέλης πραγματοποιήθηκε προσαγωγή γυναίκας, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής και ενώ βρίσκονταν εξωτερικά του Αστυνομικού Τμήματος, η γυναίκα προσπάθησε να διαφύγει. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, ενώ μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία και προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη. Για την υπόθεση διατάχθηκε η διενέργεια πειθαρχικής έρευνας.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) καταγγέλλει την ενέργεια ως αυθαίρετη και βίαιη, τονίζοντας ότι η εκπαιδευτικός, παράλληλα με τον ρόλο της, είναι μητέρα που αναγκάστηκε να θηλάσει στον δρόμο υπό συνθήκες τραυματικές.
Παράλληλα, η Νέα Αριστερά καταδικάζει το περιστατικό, κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ειδικά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη μετατροπή της αστυνομίας σε μηχανισμό καταστολής και τρομοκράτησης των πολιτών. Ζητούν την άμεση απόσυρση της μήνυσης, την επίσημη απάντηση για τους λόγους της προσαγωγής και λογοδοσία των αστυνομικών που εμπλέκονται.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.