Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
19.09.2022

Στέργιος Πιτσιόρλας: Κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη

Μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Σήμερα το πρωί, όπως είχα προαναγγείλει, δια του εκπροσώπου μου καθηγητή κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου κατέθεσα μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη για όσα είπε και έπραξε εναντίον μου».

Ο κ. Πιτσιόρλας στη δήλωσή του προ ημερών είχε πει: «Μετά την κατάρρευση των ψευδών δικαιολογιών για την δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσα Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα ο κύριος Ρουμπάτης -σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ-παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθηση μου και χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης. Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες για αυτήν την απίστευτη ιστορία».

Για τις παρακολουθήσεις και την υπόθεση Πιτσιόρλα ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΕΘ είπε: «Για το απόρρητο, για τη λειτουργία της ΕΥΠ, για τον εξευτελισμό της δημοκρατικής λογοδοσίας και ευθύνης. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΥΠ επί των ημερών μας λειτουργούσε με βάση όσα το γράμμα του νόμου ορίζει. Ήταν προσανατολισμένη στην υπεράσπιση εθνικής κυριαρχίας και την αντιμετώπιση οργανωμένου εγκλήματος.

Ως πρωθυπουργός είχα θεσμική σχέση με τον διοικητή και τη λειτουργία της ΕΥΠ. Δεν ήταν υπό την πολιτική ευθύνη του υπουργού, ανήκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο διοικητής ως όφειλε για κρίσιμα θέματα με ενημέρωνε. Η ΕΥΠ αποφάσισε για λόγους που είχαν να κάνουν με υπόθεση οικονομικού εγκλήματος να διευρύνει την έρευνα συμπεριλαμβάνοντας στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι υπουργούς. Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα. Είχε δοθεί από τους αρμόδιους παράγοντες της ΕΥΠ σε συνεργασία με δυο εισαγγελικούς λειτουργούς. 

Είχαμε την κακιά συνήθεια να μην λειτουργούμε χωρίς την άδεια εισαγγελικών αρχών, να στέλνουμε το υλικό στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης. Στο δικαστήριο οδηγούνται επτά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών δεν είναι ο κ. Πιτσιόρλας. Αυτό κάτι λέει. Ότι ορθώς δεν ενοχλήθηκα από τις αρχές του 2016 και μετά. Είχα δώσει εντολή να δοθούν τα στοιχεία και στην επόμενη διοίκηση. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης, ενημερωνόταν από τον κ. Ρουμπάτη.

Όταν έγινε αλλαγή κυβέρνησης, υπήρξε συνέχεια του κράτους. Ο κ. Ρουμπάτης δεν αρνήθηκε να ενημερώσει και να παραδώσει, όπως δεν παρέλαβα εγώ από κανέναν πρωθυπουργό αν θυμάστε. Μάλιστα κάθισε και 1,5 μήνα για να παραδώσει όλους τους φακέλους στον κ. Μητσοτάκη. Όλα αυτά είναι γνωστά από το 2020. Ας μην προσπαθούν να δημιουργήσουν συμψηφισμούς. Είναι συγκρίσεις μέρα με τη νύχτα σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχω να δώσω εξηγήσεις σε κανέναν (σ.σ. αναφερόμενος στον Πιτσιόρλα). Είμαι απόλυτα σαφής. Δεν παρακολουθούσα κανέναν, δεν έδωσα εντολή για κανέναν. Η ΕΥΠ για λόγους που έκρινε, με συνδρομή εισαγγελέα, έκρινε ότι έπρεπε να συμπεριλάβει στελέχη που ήταν στην επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ. Για σκεφτείτε, τι θα λέγατε σήμερα αν εγώ τότε είχα παρέμβει για να αποκλειστούν από την έρευνα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι φίλοι μου; Έπραξα αυτό που έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός που τιμά τον όρκο του στο Σύνταγμα και τους νόμους

Νίκος Παπανδρέου: «Αλλάξαν το όνομα του ΠΑΣΟΚ. Δεν τους βγήκε. Και γυρίσαμε πίσω»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γεια the Musical: Τι είδαν τα ματάκια μου;
ΘΕΑΤΡΟ
Με το Κάποια Μίλησε, το Χόλιγουντ προσπαθεί να συγχωρήσει τον εαυτό του για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν
ΣΙΝΕΜΑ
To νέο concept store της Κυψέλης λέγεται Santo Belto και είναι θεϊκό
ΠΟΛΗ
Ο Γουόργουικ Ντέιβις για την επιστροφή του στον κόσμο του Γουίλοου: Η Οργή των Θρύλων μετά από 35 χρόνια
TV SHOWS
Welcome to Whatsupia, τη χώρα που τα data είναι δωρεάν όσο είσαι στο πανεπιστήμιο
LIFE
Save