21.05.2019

Θα διαφέρει τελικά το τέλος του Game of Thrones στα βιβλία σε σχέση με τη σειρά;

«Ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι».

Δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που τελείωσε το Game of Thrones (ήδη θαυμαστές της σειράς μαζεύουν υπογραφές για να ξαναγυριστεί ο όγδοος και τελευταίος κύκλος) και ο συγγραφέας George R.R. Martin τοποθετήθηκε για το θέμα στο μπλογκ του.

Καταρχάς, ναι, γνωρίζει ότι έχει αργήσει αρκετά (οκτώ χρόνια) με την επόμενη προσθήκη του στη σειρά A Song of Ice and Fire, το Winds of Winter.

Όσον αφορά το πώς σκοπεύει να ολοκληρώσει την ιστορία που ξεκίνησε με το A Game of Thrones, ξεκαθαρίζει (ή και όχι) τα πράγματα, για όσους ελπίζουν σε κάτι διαφορετικό από αυτό που είδαν στις οθόνες τους.

«Το ίδιο τέλος με τη σειρά; Διαφορετικό; Λοιπόν, ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι,» λέει ο Martin. Δουλεύω σε ένα πολύ διαφορετικό μέσο από τον Ντέιβιντ και τον Νταν (τους δημιουργούς της σειράς), μην το ξεχνάτε αυτό. Είχαν οκτώ ώρες για αυτή την τελευταία σεζόν. Περιμένω ότι τα δύο τελευταία βιβλία θα γεμίσουν 3000 σελίδες μεταξύ τους πριν τελειώσω... και αν χρειάζονται περισσότερες σκηνές και κεφάλαια, θα τα προσθέσω. Και φυσικά το φαινόμενο της πεταλούδας θα εφαρμοστεί και εδώ. Όσοι διαβάζουν το μπλογκ μου θα ξέρουν ότι μιλούσα για αυτό από τον πρώτο κύκλο».

Υπάρχουν χαρακτήρες που δεν έφτασαν ποτέ στην οθόνη και άλλοι που πέθαναν στη σειρά αλλά ζουν ακόμα στα βιβλία».

Ποιο λοιπόν θα είναι το «πραγματικό» τέλος του Game of Thrones; Ο Martin επιμένει ότι αυτή είναι μια «χαζή ερώτηση». «Τι λέτε για αυτό; Θα το γράψω. Θα το διαβάσετε. Και μετά μπορεί ο καθένας να αποφασίσει για τον εαυτό του και να τσακωθεί για αυτό στο ίντερνετ».

MOST SHARED
JUST PUBLISHED