Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
01.04.2021

Πως μια απλή διόρθωση στο LinkedIn μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια γυναίκες να ξαναβρούν δουλειά

To κοινωνικό δίκτυο πρόσθεσε την κατηγορία «stay-at-home», καθώς αναρίθμητοι είναι οι γονείς που έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους για να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Υπάρχει ένα σύνθημα, το οποίο λέει: «Αυτοί το αποκαλούν αγάπη, εμείς το αποκαλούμε απλήρωτη εργασία» και αναφέρεται στις άνισα κατανεμημένες ώρες που αφιερώνουν οι γυναίκες στην φροντίδα των παιδιών. 

Για χρόνια, οι μητέρες που σταμάτησαν να δουλεύουν για ένα χρονικό διάστημα ζητούσαν από το LinkedIn περισσότερους τρόπους που θα αντικατοπτρίζουν ότι ήταν φροντίστριες, στο δημόσιο ψηφιακό βιογραφικό τους. 

Τώρα, επιτέλους, έχουν μερικές καλύτερες επιλογές. Το κοινωνικό δίκτυο, την Τρίτη, εισήγαγε νέους τίτλους δουλειάς, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας ή του πατέρα που μένει στο σπίτι, έτσι ώστε να επιτρέψει σε γονείς και άλλους φροντιστές να παρέχουν πιο ακριβείς περιγραφές του χρόνου που απουσίαζαν από την πληρωμένη εργασία. 

Επιπλέον, αφαίρεσαν την υποχρεωτική επιλογή να δηλώσει κανείς συγκεκριμένη εταιρεία ή εργοδότη, στη συγκεκριμένη κατηγορία. 

«Το LinkedIn πρέπει να θεραπεύσει την έμφυτη προκατάληψη απέναντι στις γυναίκες», είχε γράψει η Heather Bolen στις 8 του Μάρτη σε ένα post με τίτλο "Πως μια απλή διόρθωση στην πλατφόρμα μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια γυναίκες να ξαναβρούν δουλειά".

«Με απογοητεύει το γεγονός και αναρωτιέμαι γιατί είναι ακόμη απαραίτητο, το 2021, να πείσουμε μια παγκόσμια πλατφόρμα για κάτι τόσο κοινό και απαραίτητο όπως η γονική άδεια», πρόσθεσε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Τέχνη και τα αντίδοτα του έρωτα» του Οβιδίου: μια μνημειώδης οδύσσεια σωματικών απολαύσεων και ηθικής απελευθέρωσης

POP ID
ΜΟΔΑ
ΜΟΔΑ
ΣΙΝΕΜΑ