Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έχει ετοιμάσει υπέροχες δραστηριότητες για τα παιδιά το Σαββατοκύριακο

Εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική για την πιο δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Τα σχολεία άνοιξαν και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα Σαββατοκύριακα των παιδιών! Από τον Οκτώβριο έως και το Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική!

Τα επόμενα Σαββατοκύριακα:

Για γονείς και παιδιά 2-3,5 ετών 

“I like to move it, move it!” - Χορός με τη σκιά μου
Σάββατο 16/10, 11:00-13:00, Κυριακή 17/10 και Κυριακή 24/10, 11:30-13:30 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, το φως ενός προβολέα και οι σκιές, στο πρώτο εργαστήριο της χρονιάς. Γονείς και παιδιά φτιάχνουν τη δική τους χορογραφία και αφήνονται σ’ έναν χορό με τις σκιές τους... Μέσα από αυτές ξεπηδούν ήρωες και ζώα που παίρνουν τη θέση τους στο βιβλίο που θα δημιουργήσουν με την τεχνική του στένσιλ. Η τεχνική του στένσιλ γίνεται με έναν παιγνιώδη τρόπο και τα παιδιά συμμετέχουν σε κάθε βήμα της δημιουργίας του βιβλίου. Από το σχεδιασμό του στένσιλ, μέχρι το ανακάτεμα των μπογιών και το τύπωμα.

Υ.Γ: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθείτε!

Για γονείς και παιδιά 2-3,5 ετών, με την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο 12€ (για 1 παιδί και 1 γονέα)
Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά
Mέγιστος αριθμός παιδιών: 10
Εισιτήρια στο viva.gr
Πληροφορίες: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00 

Για παιδιά 4-5 ετών

Ταξίδια στον χρόνο: Παλαιολιθική εποχή - Η ζωγραφική των σπηλαίων
Σάββατο 23/10, 11:00-13:00 και Κυριακή 31/10, 11:30-13:30 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Μια γλυκιά ιστορία φιλίας ανοίγει το εργαστήριο αυτής της χρονιάς. Ένα αγόρι, ναυαγός σε ένα νησί, γνωρίζει τον Χομ. Ο Χομ είναι διαφορετικός. Του μαθαίνει πράγματα, παίζουν μαζί και γίνονται φίλοι. Τι γίνεται μετά; Θα το μάθετε στο εργαστήριo. Όπως και πώς ζωγράφιζαν οι άνθρωποι στην παλαιολιθική εποχή μέσα σε σπηλιές. Και μετά θα θα φτιάξουμε χρώματα όπως οι άνθρωποι των σπηλαίων και θα ζωγραφίσετε πάνω σε πρωτότυπες επιφάνειες, στο φως των κεριών.
Το εργαστήριο γίνεται με αφορμή το βιβλίο “Χομ. Πρώτος φίλος, ο τελευταίος του είδους του”, των Jeanne Willis και Paddy Donnelly, Εκδόσεις Ίκαρος

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα γιατί σίγουρα θα λερωθούν!

Για παιδιά 4-5 ετών, με  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο 12€
Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά
Mέγιστος αριθμός παιδιών: 15 
Εισιτήρια στο viva.gr
Πληροφορίες: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00 

Για παιδιά 6-10 ετών

Περιβάλλον και Σύγχρονοι Καλλιτέχνες: Rashid Jonhson
Κυριακή 17/10, 11:30-13:30

Ο Rashid Jonhson εμπνέεται από τα έργα των πρώτων φωτογράφων (π.χ. Equivalents του Alfred Stieglitz) και από την διατροφή του, που συνδέεται με την παράδοση της χώρας του και αποτελεί σημαντικό στοιχείο της ταυτότητάς του. Φτιάχνει έργα που μοιάζουν τόσο με φωτογράμματα, όσο και με λιθογραφίες.

Αντλώντας έμπνευση από τον καλλιτέχνη τα παιδιά θα φτιάξουν, μονοχρωματικά έργα από χρώμα, χαρτί, βρώμη, φακές και πολλά άλλα υλικά που κρύβονται στο ντουλάπι της κουζίνας.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται χωρίς τη συνοδεία γονέα, στα ελληνικά, αλλά μπορούν να  το παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά.

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα γιατί σίγουρα θα λερωθούν!

Περιβάλλον και Σύγχρονοι Καλλιτέχνες: Georgia O’ Keeffe
Κυριακή 31/10, 11:30-13:30

Τα πάντα είναι θέμα οπτικής και κάδρου. Από μακριά βλέπεις το τεράστιο λουλούδι που μόλις έφτιαξες, αλλά τι θα συμβεί όταν αλλάξει η προοπτική; Μια νέα ιστορία ξεκινά..! Πάμε να την ζωγραφίσουμε, όπως η Georgia O’ Keeffe!

Το εργαστήριο πραγματοποιείται χωρίς τη συνοδεία γονέα, στα ελληνικά, αλλά μπορούν να το παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά.

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα γιατί σίγουρα θα λερωθούν!

Για παιδιά 6-10 ετών,  Με την Εικαστικό – Μουσειοπαιδαγωγό Βίβιαν Εμμανουηλίδου
Εισιτήριο: €12
Mέγιστος αριθμός παιδιών: 12
Εισιτήρια στο viva.gr
Πληροφορίες: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00 


Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19 και το προσωπικό του Μουσείου έχει εμβολιαστεί. Εκτός αυτών, το Μουσείο έλαβε το Σήμα SGS DISINFECTION MONITORED CLEANING CHECKED MARK, που επικυρώνει τη σωστή εφαρμογή των διαδικασιών απολύμανσης για την πρόληψη της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 / Covid-19 σε όλους τους χώρους του.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19

  • Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo.
  • Τα παιδιά 4-11 θα πρέπει να προσκομίζουν δήλωση self test του τελευταίου 24ώρου πριν από το εργαστήριο που θα πάρουν μέρος.
  • Κατά την είσοδο στο Μουσείο από τη Νεοφύτου Δούκα, τα παιδιά από 4 ετών και οι γονείς φορούν μάσκα και  θερμομετρούνται.
  • Η χρήση μάσκας για τα παιδιά από 4 ετών και για τους ενήλικες,  κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
Aναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σαββατοκύριακου, στο www.cycladic.gr