Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
03.10.2023

Δύο νεκροί και δέκα τραυματίες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνα

Η Ρωσία καταγγέλει ουκρανική επίθεση με απαγορευμένα πυρομαχικά διασποράς σε ρωσικό χωριό.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίσθηκαν κατά τους τελευταίους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή της Χερσώνας στην νότιο Ουκρανία, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι

Ο κυβερνήτης της περιοχής Ολεξάντρ Πορκούντιν δήλωσε στην εφαρμογή Telegram ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της νύχτας έπληξαν περιοχές με κατοικίες, καταστήματα, ιατρικές και άλλες υποδομές.

Ο Ολεξάντρ Προκούντιν ανέφερε στο Telegram ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 71 επιθέσεις στη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών

Ένας από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί ήταν αστυνομικός, ενώ παιδιά ήταν ανάμεσα σε όσους τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια των νυχτερινών βομβαρδισμών στην πρωτεύουσα της περιοχής της Χερσώνας, δήλωσε ο κυβερνήτης.

Είκοσι από τις χερσαίες και εναέριες επιθέσεις είχαν στόχο την ομώνυμη πόλη της Χερσώνας, πρόσθεσε ο Προκούντιν, ενώ σημείωσε ότι οι πυροσβέστες κατέσβεσαν γρήγορα πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα από τον βομβαρδισμό.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τις αναφορές. Δεν υπήρξαν άμεσα σχόλια εκ μέρους της Ρωσίας, που άρχισε την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εκδίωξαν τον ρωσικό στρατό από μέρος της Χερσώνας τον Νοέμβριο, έπειτα από αρκετούς μήνες κατοχής, όμως οι δυνάμεις της Μόσχας εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα της επαρχίας και τις γύρω περιοχές από την άλλη όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Ο Ρομάν Μρότσκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης Χερσώνα, δήλωσε ότι μόνο τον Σεπτέμβριο 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς της πόλης και των οικισμών γύρω από αυτήν.

Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν ρωσικό χωριό με πυρομαχικά διασποράς

Η Ουκρανία εκτόξευσε σήμερα πυρομαχικά διασποράς εναντίον ρωσικού χωριού κοντά στα ουκρανικά σύνορα προκαλώντας ζημιές σε σπίτια, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπριάνσκ.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα κατά το βομβαρδισμό του χωριού Κλίμοβο, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο κυβερνήτης Αλεξάντρ Μπογκομάζ.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τη δήλωση του κυβερνήτη, την οποία έκανε χωρίς να δημοσιοποιήσει κάποιο βίντεο ούτε φωτογραφίες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία έχει λάβει πυρομαχικά διασποράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως έχει δεσμευθεί να τα χρησιμοποιεί μόνο για να απωθεί συγκεντρώσεις εχθρικών δυνάμεων.

Ρώσοι αξιωματούχοι στο Μπριάνσκ και άλλες περιφέρειες, που συνορεύουν με την Ουκρανία, έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα το Κίεβο για βομβαρδισμούς στα τυφλά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα πυρομαχικά διασποράς έχουν απαγορευθεί από περισσότερες από 100 χώρες. Συνήθως απελευθερώνουν μικρές βόμβες που σκοτώνουν αδιακρίτως σε μια εκτεταμένη περιοχή. Όσες δεν εκραγούν, αποτελούν κίνδυνο για δεκαετίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Save