Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
14.03.2025

ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει ότι είχε παραγωγικές συζητήσεις με τον Πούτιν

Σύγχυση προκαλεί ανάρτηση του Τραμπ για την επικοινωνία της Ουάσινγκτον με τον Πούτιν - Η Ουκρανία διαψεύδει τα σχόλια περί περικύκλωσης των στρατευμάτων της στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, να «χαρίσει τη ζωή» σε «χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες» στην πρώτη γραμμή του πολέμου, σε ανάρτηση που έκανε σήμερα στην πλατφόρμα του Truth Social, με αναφορές ωστόσο που προκάλεσαν σύγχυση.

«Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες είναι πλήρως περικυκλωμένοι από τον ρωσικό στρατό, βρίσκονται σε ευάλωτη και πολύ δύσκολη θέση. Έχω προτρέψει τον Βλαντίμιρ Πούτιν να τους χαρίσει τη ζωή», είπε. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός ο τρομερός και αιματηρός πόλεμος να τελειώσει επιτέλους», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σε «πολύ καλές και παραγωγικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο Πούτιν χθες (Πέμπτη)».

Η ανάρτησή του όμως προκάλεσε σύγχυση για αν οι δύο αρχηγοί κρατών επικοινώνησαν απευθείας τηλεφωνικά ή μέσω απεσταλμένων.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν συνομίλησε ο ίδιος με τον Πούτιν, αλλά ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ.

Σε ό,τι αφορά τα σχόλια περί περικύκλωσης των ουκρανικών στρατευμάτων από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, το ουκρανικό γενικό επιτελείο τα απέρριψε ως ψευδήοι και είπε ότι δεν υφίσταται τέτοια απειλή καθώς οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αποσυρθεί σε πιο «ευνοϊκές» αμυντικές θέσεις.

Save