Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
16.05.2023

Αιχμές του Έντι Ράμα για τη στάση της Αθήνας στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη

«Εγώ πιστεύω ότι η ελληνική μειονότητα δε αποτελεί κρέας για τα εκλογικά κανόνια κανενός».

Αιχμές κατά της Αθήνας για ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα των Τιράνων άφησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μετά τη επικράτηση του Φρέντι Μπελέρη στον Δήμο Χειμάρρας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας (15/5) στους δημοσιογράφους για τις δημοτικές εκλογές της 14ης Μαΐου, αφιέρωσε 10 λεπτά στο θέμα των εκλογών στη Χειμάρρα και στην υπόθεση Μπελέρη.

Ο Έντι Ράμα άφησε να εννοηθεί ότι στην υπόθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Χιμάρα, υπήρξε ανάμειξη της ελληνικής κυβέρνησης για προεκλογικούς λόγους στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Παναγιώτη Μπάρκα για την ΕΡΤ.

«Θέλω πρώτα να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την φλεγμονοποίηση της ρητορικής», για το θέμα αυτό είπε ο Ράμα, προσθέτοντας ότι από τη δική του πλευρά θα καταβάλει προσπάθειες για περισσότερη μετριοφροσύνη και αυτοσυγκράτηση.

«Είμαι αποφασισμένος να κάνω το μέγιστο δυνατό, πριν να είμαι υποχρεωμένος να αντιδράσω αντίστοιχα» δήλωσε και πρόσθεσε ότι δε θα μιλήσει μέχρι το πέρας των εκλογών στην Ελλάδα.

«Εγώ πιστεύω ότι η ελληνική μειονότητα δε αποτελεί κρέας για τα εκλογικά κανόνια κανενός, ούτε στην Αλβανία, ούτε στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Επίσης, αναφερόμενος στην αλβανική δικαιοσύνη είπε ότι παρά τα προβλήματά της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και να τεθεί υπό πίεση από κανένα κυρίως από παράγοντες του εξωτερικού, εννοώντας τα ελληνικά αιτήματα για γνώση των ενοχοποιητικών στοιχείων στην υπόθεση Μπελέρη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στην Αλβανία δύο είδη δικαιοσύνης, μία για τους Αλβανούς πολίτες αλβανικής εθνικότητας και μία για τους Αλβανούς και Έλληνες πολίτες ελληνικής εθνικότητας.

Είπε επίσης ότι η εκλογική διαδικασία και καταμέτρηση των ψήφων στη Χειμάρρα έγιναν ομαλά και με διαφάνεια, με την παρουσία Ελλήνων διπλωματών ως παρατηρητές και των ελληνικών και αλβανικών ΜΜΕ. Από τη διαδικασία αυτή είπε, προέκυψε και η νίκη του υποψήφιου αντίπαλου της Κυβέρνησης, νίκη την οποία ο Ράμα δεν αμφισβήτησε.

Διαχώρισε ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα από την εξέλιξη στην υπόθεση του Μπελέρη με τη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου που έχει την αρμοδιότητα να εκδικάσει τέτοιες υποθέσεις.

Ποιος είπε πως στη Μύκονο δεν γίνονται δίκες του πεζοδρομίου;
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Αν ο Γιάννης Νικολαΐδης είχε δέκα λεπτά με τη Ραλλού Μάνου, θα της ζητούσε μόνο μια αγκαλιά
ΠΡΟΣΩΠΑ
«Ιστορία της ανάγνωσης στον δυτικό κόσμο»: η μυστική και παράδοξη σχέση με τον κόσμο των βιβλίων
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
John Beasley: Σε δύσκολες εποχές, η μουσική γίνεται εργαλείο σκέψης και συναισθηματικής επεξεργασίας.
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ένα αστικό καταφύγιο στο Κερατσίνι συνδυάζει σύγχρονο μινιμαλισμό με industrial-chic
DESIGN
10.05.2025
Queer Movie Nights 2025: Επτά ταινίες που ξεχωρίσαμε
ΣΙΝΕΜΑ
09.05.2025
Plásmata 3: Η μεγάλη φαντασμαγορία επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Οι ταινίες που αξίζει να δείτε το καλοκαίρι στα θερινά σινεμά
ΣΙΝΕΜΑ
Save