Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
17.03.2023

Δημιουργίες που αλλάζουν χρώμα παρουσίασε ο οίκος μόδας Anrealage

Μία κολεξιόν που συνδυάζει κλασικές δημιουργίες από τη δεκαετία του 1950 με φουτουριστικά υλικά που αλλάζουν χρώμα όταν εκτίθενται στο φυσικό ηλιόφως.

Στο show της κολεξιόν AW23, ο ιαπωνικός οίκος μόδας Anrealage παρουσίασε δημιουργίες που άλλαζαν χρώμα όταν εκτίθεντο σε υπεριώδη ακτινοβολία από κινούμενα φώτα που κατέβαιναν από την οροφή.

Οι παριστάμενοι στο show στο Théâtre de la Madeleine είδαν, αρχικά, μοντέλα να βαδίζουν ανά ζεύγη στην πασαρέλα φορώντας δημιουργίες εμπνευσμένες από τη δεκαετία του 1950· ήταν όλες με λευκά υφάσματα και υπέθεσαν ότι η κολεξιόν ήταν αποκλειστικά με λευκά. Με το που εμφανίστηκε το τέταρτο ζευγάρι, δύο σωλήνες φθορισμού άρχισαν αργά να κατεβαίνουν από την οροφή. Καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία άρχισε να σαρώνει το σώμα τους, αποκαλύφθηκαν μοτίβα με έντονα χρώματα στα προηγουμένως ολόλευκα ενδύματα. Η τεχνική αυτή επετεύχθη με χρήση φωτοχρωματικών υφασμάτων και υλικών που αλλάζουν χρώμα όταν εκτίθενται σε φυσικό φως ή υπεριώδη ακτινοβολία. Μετά από περίπου τρία λεπτά, τα ενδύματα επέστρεψαν στο αρχικό χρώμα τους, από τη στιγμή που έπαψε η έκθεσή τους σε υπεριώδεις ακτίνες.

«Με μια κολεξιόν που συνδυάζει κλασικές δημιουργίες από τη δεκαετία του 1950 με φουτουριστικά υλικά που αλλάζουν χρώμα όταν εκτίθενται στο φυσικό ηλιόφως, ο Anrealage επεκτείνει το portfolio του πειραματικών φωτοχρωματικών υλικών που κατασκευάζονται από τον οίκο, προσθέτοντας συνθετική γούνα, βελούδο, δαντέλα, πλεκτά, ζακάρ και σατέν» ανέφεραν στις σημειώσεις του show.

Ο Anrealage ιδρύθηκε το 2003 από τον Kunihico Morinaga μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Waseda University. (ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Save