Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
28.04.2025

Προβλήματα στα αεροδρόμια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας λόγω του μπλακάουτ - Σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο η αιτία

Διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των τρένων στην Ισπανία.

Ένα σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο στην Ισπανία, με ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στο εσωτερικό της χώρας, προκάλεσε το μαζικό μπλακάουτ σήμερα σε ολόκληρη την Ιβηρική Χερσόνησο, ανακοίνωσε ο φορέας του πορτογαλικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας REN.

Σύμφωνα με αυτόν, η πλήρης αποκατάσταση του πορτογαλικού δικτύου ηλεκτροδότησης μπορεί να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα.

Το άνευ προηγουμένου μπλακάουτ που πλήττει την ιβηρική χερσόνησο είχε συνέπειες και στις αερομεταφορές καθώς επηρεάστηκαν οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις σε ορισμένα μεγάλα αεροδρόμια, όπως είναι αυτά της Λισαβόνας, της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, ανακοίνωσε ο Eurocontrol.

EPA/TIAGO PETINGA

EPA/TIAGO PETINGA

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πόσες πτήσεις θα επηρεαστούν» διευκρίνισε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας. Διαβεβαίωσε όμως ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και παρέχει τη στήριξή του στις διάφορες τοπικές υπηρεσίες.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του σιδηροδρομικού δικτύου της Ισπανίας ανέφερε εξάλλου ότι λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότηση σταμάτησε εντελώς η κυκλοφορία των τρένων.

Save