Η σερβική δημόσια τηλεόραση αδυνατεί να συνεχίσει την κανονική ροή του προγράμματος εξαιτίας του αποκλεισμού που επέβαλαν οι φοιτητές. Η πρωινή εκπομπή, που έπρεπε να ξεκινήσει στις 05:45, δεν μεταδόθηκε ενώ το πρώτο δελτίο ειδήσεων, στις 08:00, βγήκε από ένα υποτυπώδες στούντιο από άγνωστη τοποθεσία.
Σημειώνεται ότι από την περασμένη Δεύτερα το βράδυ οι φοιτητές κρατούν αποκλεισμένες όλες τις εισόδους στο κτήριο της τηλεόρασης στο Βελιγράδι και δεν επιτρέπουν την είσοδο των εργαζομένων. Η διεύθυνση της Σερβικής Ραδιοτηλεόρασης (RTS) ανακοίνωσε ότι η διακοπή της ροής του τηλεοπτικού προγράμματος οφείλεται στην αδυναμία του τεχνικού και δημοσιογραφικού προσωπικού να προσέλθει στο χώρο εργασίας του. Χαρακτήρισε παράνομο τον αποκλεισμό του κτηρίου της δημόσιας τηλεόρασης και απηύθυνε έκκληση στους φοιτητές να επιτρέψουν την είσοδο στο προσωπικό που έχει την ευθύνη για την ασφάλεια του κτηρίου.
Serbian protesters are blockading the country’s state broadcaster, Radio Television of Serbia (RTS), for a second consecutive day. The demonstrations are part of a wave of protests that began in November 2024 following the tragedy in Novi Sad. pic.twitter.com/SeCfVKYnY4
— TVP World (@TVPWorld_com) April 16, 2025
Οι φοιτητές προχώρησαν στον αποκλεισμό της δημόσιας τηλεόρασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που καλύπτει τις κινητοποιήσεις τους. Υποστηρίζουν ότι η ενημέρωση είναι ελλιπής ενώ ζητούν και την σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ηλεκτρονικών Μέσων (REM), η οποία δεν λειτουργεί εδώ και έξι μήνες εξαιτίας της παραίτησης πολλών μελών της.