Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
24.05.2023

Βρετανία: Ο πρωθυπουργός καλύπτει την υπουργό Εσωτερικών, ύστερα από αίτημα για εσωτερική έρευνα

Επίμεμπτη συμπεριφορά της υπουργού έπειτα από παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα πραγματοποιήσει την εσωτερική έρευνα που ζητά η αντιπολίτευση για την υπουργό του των Εσωτερικών που κατηγορείται ότι ζήτησε προνομιακή μεταχείριση έπειτα από υπέρβαση ορίου ταχύτητας.

Η Σουέλα Μπράβερμαν, που τοποθετείται πολιτικά στον δεξιό άκρο του Συντηρητικού Κόμματος, βρισκόταν υπό πίεση μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου το περασμένο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις οποίες, το περασμένο καλοκαίρι, αφού υπερέβη το όριο ταχύτητας προσπάθησε να επιτύχει να της επιβληθεί η παρακολούθηση ιδιωτικού σεμιναρίου οδηγικής ευαισθητοποίησης για να αποφύγει κύρωση επί του διπλώματός της στο πλαίσιο του point system.

Για να το επιτύχει αυτό, ζήτησε από τους υπαλλήλους υπηρεσίας της οποίας προΐστατο να παρέμβουν, πράγμα που δεν πρέπει να κάνουν όταν πρόκειται για προσωπική υπόθεση.

Η Σουέλα Μπράβερμαν αρνήθηκε οποιαδήποτε ανωμαλία, επιμένοντας ότι, τελικά, έλαβε πρόστιμο και αφαίρεση πόντων, αλλά το Εργατικό Κόμμα ζήτησε την διενέργεια έρευνας.

EPA/ANDY RAIN

Ο Ρίσι Σούνακ έλαβε την απόφασή του και την κοινοποίησε σε επιστολή προς την υπουργό του που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Ντάουνινγκ Στριτ: «Αποφάσισα ότι τα θέματα αυτά δεν αποτελούν παραβίαση του υπουργικού κώδικα».

«Θα μπορούσε να έχει υιοθετηθεί μία καλύτερη στάση για να αποφευχθεί η τροφοδότηση μιας εντύπωσης παρατυπίας», αναφέρει, ωστόσο, στην επιστολή του ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Λυπάμαι πολύ που οι πράξεις μου άφησαν χώρο για την δημιουργία της εντύπωσης αυτής και ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε», απάντησε με επιστολή της η Σουέλα Μπράβερμαν.

Η υπουργός Εσωτερικών είναι μία από τις φυσιογνωμίες της δεξιάς πτέρυγας των Τόρις και η υπόθεση συμπίπτει με την συζήτηση για το θέμα της μετανάστευσης στο κυβερνών κόμμα.

Υποστηρικτής της σκληρής γραμμής για την Μετανάστευση, η Σουέλα Μπράβερμαν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την τήρηση της υπόσχεσης που έχει δώσει ο Ρίσι Σούνακ «να σταματήσει τα σκάφη» των μεταναστών που φθάνουν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το νομοσχέδιο έχει ως στόχο να απαγορεύεται στους μετανάστες αυτούς να ζητούν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και να διευκολύνεται η κράτησή τους πριν απελαθούν. Αλλά η πολιτική αυτή, που έχει προσβληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Από την ανάληψη της πρωθυπουργίας τον Οκτώβριο και παρά την δηλωμένη του πρόθεση να γυρίσει την σελίδα των σκανδάλων της περιόδου του Μπόρις Τζόνσον, ο Ρίσι Σούνακ έχει χάσει τρία μέλη της κυβέρνησής του: τον Ναντίμ Ζαχάουι, που παύθηκε για έλλειψη διαφάνειας των φορολογικών του υποθέσεων, τον Γκάβιν Ουίλιαμσον και τον Ντόμινικ Ράαμπ, που παραιτήθηκαν εξαιτίας κατηγοριών για παρενόχληση.

Tinashe, IAMDDB, Ayra Starr: Τα κορίτσια που δίνουν τον παλμό στη σύγχρονη urban μουσική
ΜΟΥΣΙΚΗ
O Γουές Άντερσον έχει υπαρξιακές ανησυχίες στο παστέλ sci-fi του, Asteroid City 
ΚΑΝΝΕΣ 2023
Pauli Pocket: Η θρυλική DJ του Βερολίνου νιώθει ότι το gentrification είναι πρόβλημα για τα clubs
ΜΟΥΣΙΚΗ
Στα «άδυτα» του ακατανόητου εκλογικού αποτελέσματος
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μας ξεναγεί με τα δικά του λόγια στο σύμπαν του γκέι γουέστερν Strange Way Of Life
ΚΑΝΝΕΣ 2023
Στο Μιλάνο συχνά ξαναθυμούνται τον φασισμό: «Στην Ιταλία οι φασίστες δεν εξαφανίστηκαν ποτέ»
SPHERA NETWORK
23.05.2023
How To Have Sex: Για την Μία Μακένα-Μπρους, ήρθε η στιγμή να αρχίσουν σοβαρές συζητήσεις για τη συναίνεση
ΚΑΝΝΕΣ 2023
Η κρίση στο Σουδάν και μία επιστροφή χωρίς γυρισμό
ΣΚΑΝΕΡ
19.05.2023
Save