Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
21.02.2021

Φυλάκιση κατ'οίκον στη συμπαράσταση, στην Τουρκία

Τούρκοι διαδηλωτές υπό κράτηση στα σπίτια τους με το ειδικό βραχιόλι ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Φωτογραφίες: EPA / SEDAT SUNA

Ο εκπαιδευτικός δραματικής τέχνης Baran Dogan φυλακισμένος στο σπίτι του, υπό αστυνομική κράτηση με το υποχρεωτικό βραχιόλι επιτήρησης στον αστράγαλο. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, στις 11 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, 528 άτομα που είχαν σχέση με τις διαμαρτυρίες των φοιτητών του ξακουστού Πανεπιστημίου Bogazici (Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου) στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν σε 38 διαφορετικές πόλεις μεταξύ 4 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου 2020. 11 διαδηλωτές συνελήφθησαν και 24 άτομα καταδικάστηκαν σε κατ 'οίκον κράτηση με τα ειδικά βραχιόλια επιτήρησης φορεμένα στο πόδι τους. Οι διαδηλωτές αρχικά διαμαρτύρονταν για τον διορισμό του νέου πρύτανη, ένα πρόσωπο που ανήκει στον στενό κύκλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κόμματός του και που έγινε με κατ' ευθείαν απόφαση του ίδιου του Τούρκου Προέδρου, χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη εκλογική διαδικασία.

Ακολούθησαν περισσότερες διαμαρτυρίες από τους φοιτητές, μετά από έντονες αντιδράσεις συντηρητικών Τούρκων και ριζοσπαστικών εθνικιστικών ομάδων και συλλήψεις μελών της κοινότητας ΛΟΑΤ+,  με αφορμή την εμφάνιση ενός πόστερ στο πανεπιστήμιο με την σημαία του ουράνιου τόξου, το σύμβολο της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, πάνω από μια εικόνα του ιερού τόπου των Μουσουλμάνων, της Κάαμπα. 

Στις φωτογραφίες αυτές βλέπουμε νέους Τούρκους που βρίσκονται σε κατ'οίκον κράτηση, υποχρεωμένοι να φορούν στον αστράγαλο το ειδικό βραχιόλι ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ποινή που τους επιβλήθηκε επειδή  συμμετείχαν στις πορείες συμπαράστασης  προς τους Τούρκους φοιτητές που είχαν συλληφθεί στα πρόσφατα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη.

Ο καθηγητής της δραματικής τέχνης Cihat Parilti παίζει με τη γάτα του Λεμόνι στο καθιστικό του, κατά τη διάρκεια της κατ 'οίκον σύλληψής του, αφού πήρε μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την σύλληψη φοιτητών στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 15 Φεβρουαρίου 2021.

Ο Cihat διαβάζει ένα βιβλίο, κατά τη διάρκεια της κατ 'οίκον σύλληψής του, φορώντας το ειδικό βραχιόλι παρακολούθησης στον αστράγαλο. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 15 Φεβρουαρίου 2021.

Η κλινική ψυχολόγος Melis Akyurek κάθεται στο μπαλκόνι της φορώντας το βραχιόλι ηλεκτρονικής επιτήρησης, κατά τη διάρκεια της κατ 'οίκον σύλληψής της, αφού διαμαρτυρήθηκε για τη σύλληψη φοιτητών στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 13 Φεβρουαρίου 2021.

Η Melis Akyurek, κοιτάζει έξω από το παράθυρό της, κατά τη διάρκεια της κατ 'οίκον σύλληψής της. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 13 Φεβρουαρίου 2021.

Ο μπάρμαν Goksu Uyar, ποζάρει μπροστά από το παράθυρο στο σπίτι του, κατά τη διάρκεια της κατ 'οίκον σύλληψής του, μετά από διαμαρτυρία ενάντια στις συλλήψεις φοιτητών στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 12 Φεβρουαρίου 2021.

Ο Goksu Uyar δείχνει το ηλεκτρονικό βραχιόλι επιτήρησης στο πόδι του, που του επιβλήθηκε από την αστυνομία στην κατ' οίκον κράτησή του. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 12 Φεβρουαρίου 2021

Η σκοτεινή φιγούρα του Goksu Uyar στο σπίτι του, όπου βρίσκεται κλεισμένος, υπό κράτηση και υποχρεωμένος να φορά το ειδικό βραχιόλι στο πόδι του. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 12 Φεβρουαρίου 2021

Η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Asli Altinok, ελέγχει τον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια της κατ'οίκον σύλληψής της, αφού διαμαρτυρήθηκε για τις συλλήψεις φοιτητών στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 15 Φεβρουαρίου 2021.

Η Asli ποζάρει με το σκύλο της δίπλα στο παράθυρο του σπιτιού της, όπου είναι κολλημένο ένα χαρτόνι με το σύνθημα "Ελευθερία για τους κρατουμένους Bogazici". Η Asli βρίσκεται σε κατ 'οίκον κράτηση από την αστυνομία, υποχρεωμένη να φορά στον αστράγαλο το ειδικό βραχιόλι επιτήρησης. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 15 Φεβρουαρίου 2021.

Ο καθηγητής υποκριτικής τέχνης Baran Dogan φυλακισμένος στο σπίτι του, υπό αστυνομική κράτηση και υποχρεωμένος να φορά το βραχιόλι επιτήρησης στον αστράγαλο. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, στις 11 Φεβρουαρίου 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΝΕΡ
NEWS
Save