Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Οι Άνθρωποι του Πολιτισμού Φωνάζουν «Μενδώνη Παραιτήσου»

Καλλιτέχνες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας της παραίτηση της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Φωτογραφίες: FOSPHOTOS

«Είμαστε σήμερα εδώ γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Από τις 5 Φεβρουαρίου κατατέθηκε η πρώτη μήνυση στον εισαγγελέα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και η υπουργός αντί να αποπέμψει τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου (σ.σ. Δημήτρη Λιγνάδη) και αντί να κάνει τις θεσμικές ενέργειες που μπορούσε να κάνει για να στηρίξει τα θύματα, τον κάλυπτε μέχρι τελευταία στιγμή» δήλωσε στο Sputnik η πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα.

«Πλέον δεν ζητάμε, αλλά απαιτούμε οι περισσότεροι άνθρωποι να παραιτηθεί η κα Μενδώνη. Ήταν ελλιπέστατη, εγώ έχω πει αρκετές φορές ότι ίσως να ήταν πάρα πολύ ικανή σε ένα άλλο πόστο, αλλά στο Υπουργείο Πολιτισμού κρίθηκε ανεπαρκής και δεν θέλω να πω μόνο για τη στάση της τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από την παραίτηση του κ. Λιγνάδη, αλλά για το αν ήξερε - αν γνώριζε για όλη αυτή την παραβατική συμπεριφορά θα έπρεπε να έχει πάρει κάποια θέση, αν δεν γνώριζε είναι ανεπαρκής γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει όχι από τις φήμες, αλλά από τα γεγονότα»  δήλωσε ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης.

«Είμαι εδώ από ηθική υποχρέωση προς όλους τους ανθρώπους που έχουν περάσει πάρα πολύ δύσκολα στον χώρο μας όλα αυτά τα χρόνια, προς τα παιδιά που έχουν βασανιστεί με ποικίλους τρόπους. Δεν μπορούσα να μείνω σπίτι μου. Ξύπνησε μέσα μου η έφηβη που κατέβαινε στις πορείες για τη Χρυσή Αυγή όταν ήμουνα 17 χρονών και ζω ξανά το ίδιο πράγμα» δήλωσε η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ
NEWS
Save