Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
25.08.2021

Στο Λονδίνο, το κίνημα Extinction Rebellion (XR) κατακτά τους δρόμους

Χιλιάδες ακτιβιστές XR που μάχονται ενάντια στην κλιματική αλλαγή, απέκλεισαν έναν από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους του Λονδίνου, ως μέρος ενός κύματος διαδηλώσεων και δράσεων της ομάδας με στόχο την παγκόσμια αφύπνιση για ένα πιο δίκαιο μέλλον.

Φωτογραφίες: EPA/ANDY RAIN Κείμενο από πληροφορίες του Guardian.

Χιλιάδες διαδηλωτές XR (Extinction Rebellion) καλούν τις κυβερνήσεις να δράσουν ενάντια στην κλιματική αλλαγή, αλυσοδεμένοι, μπλοκάροντας μια πολυσύχναστη διασταύρωση στην καρδιά του West End του Λονδίνου. Βρετανία, 23 Αυγούστου 2021 (Φωτό EPA/ANDY RAIN)

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, ακτιβιστές του διεθνούς κινήματος Extinction Rebellion ή XR (στα ελληνικά Εξέγερση Εξαφάνισης), αλυσοδέθηκαν για να μπλοκάρουν τον κυκλικό κόμβο του Long Acre στο κέντρο του  Λονδίνου, καθώς φορτηγό μετέφερε ένα μεγάλο στρογγυλό ροζ τραπέζι στην μέση της πολυσύχναστης διασταύρωσης. Πολύ γρήγορα συγκεντρώθηκαν γύρω από το τραπέζι πολλοί άλλοι ακτιβιστές κι όλοι μαζί απέκλεισαν το σημείο από αυτοκίνητα και αστυνομία.

Οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι η ροζ κατασκευή ύψους 4 μέτρων, που φέρει το σύνθημα "Έλα στο τραπέζι", προορίζεται να παραμείνει στη θέση της καθ' όλη την διάρκεια του προγραμματισμένου από το XR, δεκαπενθήμερου διαμαρτυρίας. Σκοπός αυτής της ακτιβιστικής δράσης είναι να αναδείξει τον ρόλο της υψηλής χρηματοδότησης στην κλιματική κρίση.

Το Extinction Rebellion. global αυτοπροσδιορίζεται ώς ένα αποκεντρωμένο, διεθνές και πολιτικά μη κομματικό κίνημα που χρησιμοποιεί μη βίαιη πολιτική ανυπακοή για να πείσει τις κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο να ενεργήσουν δίκαια και άμεσα για την κλιματική και οικολογική έκτακτη ανάγκη.

Το XR ανακοίνωσε: "Καθώς πλημμύρες, φωτιά και πείνα ξεσπούν σε όλο τον κόσμο, είναι σαφές ότι η κλιματική κατάρρευση είναι εδώ τώρα και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αναλάβουμε επειγόντως δράση. Όλοι αξίζουν μια θέση στο τραπέζι, για να έχουν λόγο για τον τρόπο αντιμετώπισης της μεγαλύτερης κρίσης της εποχής μας ".

Πληροφορίες κειμένου: www.theguardian.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΝΕΡ
ΠΟΛΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΘΕΑΤΡΟ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
TV SHOWS
ΤΕΧΝΕΣ

«Η τριλογία του Λεβάντε»: Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορηματικά χρονικά του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

ΣΙΝΕΜΑ
NEWS