Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
15.05.2019

Με Τζιμ Τζάρμους η έναρξη του 72ου Φεστιβάλ των Καννών

Η Σαρλότ Γκενσμπούρ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ κήρυξαν την έναρξη.

Σταρ, λάμψη και ζόμπι! Το Φεστιβάλ των Καννών άρχισε δυναμικά χθες το βράδυ με τον Μπιλ Μάρεϊ, τον Ίγκι Ποπ, τη Σελίνα Γκόμεζ και την Τίλντα Σουίντον με την νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους, για μια 72η διοργάνωση έτοιμη να υποδεχτεί πλήθος προσωπικοτήτων.

Η γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Σαρλότ Γκενσμπούρ και ο ισπανός Χαβιέ Μπαρδέμ κήρυξαν την έναρξη του 72ου φεστιβάλ των Καννών.

Η επιτροπή υπό τον σκηνοθέτη με τα πέντε 'Οσκαρ Μεξικανό Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου θα ορίσει ποια ταινία από τις 21 που διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα θα διαδεχθεί την ταινία του Ιάπωνα Κορε-Εντα "Μια οικογενειακή Υπόθεση". Το λαμπερό ντουέτο έκανε την ανακοίνωση στα γαλλικά και στα ισπανικά, χαιρετίζοντας παράλληλα τους καλεσμένους πριν από την έναρξη της προβολής της πρώτης διαγωνιζόμενης ταινίας "The Dead Don't Die" του Τζιμ Τζάρμους, με τους Μπιλ Μάρεϊ, Σελίνα Γκόμεζ, Τίλντα Σουίντον και 'Ανταμ Ντράιβερ.

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο 'Ελληνας Γιώργος Λάνθιμος, ο γάλλος σκηνοθέτης Ρομπέν Καμπιγιό, η Αμερικανίδα Κέλι Ράικαρντ, και τέσσερις ακόμη καλλιτέχνες ανάμεσά τους ο γάλλος δημιουργός κόμικς Ενκί Μπιλάλ και η 21 ετών αμερικανίδα ηθοποιός Ελ Φάνινγκ.

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από 15 ως 24 Μαΐου. 
To παρακολουθεί η κινηματογραφική μας συντάκτρια Μάρα Θεοδωροπούλου και 2 τυχεροί που κέρδισαν στον διαγωνισμό της Eurobank Mastercard ισάριθμα διπλά ταξίδια για τη φετινή διοργάνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΝΕΡ
NEWS
Save