Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
30.04.2022

Βουτιά σε άγνωστα νερά: Ουκρανοί αθλητές αποκλεισμένοι στην Κωνσταντινούπολη

Η παραολυμπιακή ομάδα κολύμβησης της Ουκρανίας έχει αποκλειστεί από την αρχή του πολέμου στην Κωνσταντινούπολη. Με την υποστήριξη των Τούρκων αθλητών συνεχίζει τις προπονήσεις της εκεί, χωρίς εισιτήριο επιστροφής.

Φωτογραφίες: EPA/SEDAT SUNA

Η Natalia Samorodina, επικεφαλής προπονήτρια της Ουκρανικής Παραολυμπιακής Ομάδας Κολύμβησης, παρακολουθεί την προπόνηση της ομάδας στο δημοτικό κολυμβητήριο της Κωνσταντινούπολης, Τουρκία, 20 Απριλίου 2022. Η ομάδα βρίσκεται αποκλεισμένη στην Τουρκία από την αρχή του πολέμου. EPA/SEDAT SUNA

Η Ουκρανική Παραολυμπιακή Ομάδα Κολύμβησης έφτασε στην Τουρκία για ένα προπονητικό πρόγραμμα στα μέσα του Φεβρουαρίου, προτού η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή της στην Ουκρανία. Έκτοτε έχουν αποκλειστεί στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να υπάρχει εισιτήριο επιστροφής γι΄αυτούς.

Η πόλη διέθεσε τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου για τη συνέχιση της προπόνησης της ομάδας, ενώ ο τοπικός ποδοσφαιρικός σύλλογος Kasımpasa Spor φρόντισε για τις ανάγκες διαμονής και εξόδων των Ουκρανών αθλητών. Με την τουρκική βίζα τους να λήγει στις 17 Μαΐου, η ομάδα περιμένει τις ουκρανικές και τουρκικές αρχές να βρουν μια λύση.

Μέχρι τότε, θα συνεχίζουν να βουτάνε στα άγνωστα νερά της αβεβαιότητας του πολέμου, μακριά από την κανονική ζωή τους που άφησαν αναπάντεχα πίσω τους.

Ο Mykyta Dudchenko (αριστερά) και ο Kyrylo Garashchenko (δεξιά), αθλητές και οι δύο της Ουκρανικής Παραολυμπιακής Ομάδας Κολύμβησης στην διάρκεια της προπόνησης στο κολυμβητήριο της Κωνσταντινούπολης, Τουρκία, 20 Απριλίου 2022.

Αθλητές της Ουκρανικής Παραολυμπιακής Ομάδας Κολύμβησης παρακολουθούν μια προπόνηση ενδυνάμωσης στις εγκαταστάσεις του σταδίου της ποδοσφαιρικής ομάδας Kasimpasa Spor στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 25 Απριλίου 2022.

Ο  Ουκρανός αθλητής Ilia Sharko (δεξιά) μιλά στο τηλέφωνο στις εγκαταστάσεις του σταδίου, σε ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 25 Απριλίου 2022.

Κωνσταντινούπολη

Ο Mykyta Dudchenko (δεξιά) και η Viktoria Kharcheko (αριστερά) σε προπόνηση ενδυνάμωσης στο στάδιο Kasimpasa. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 25 Απριλίου 2022.

Ο Ilia Sharko μιλά στο τηλέφωνο με τη μητέρα του, που βρίσκεται στην Ουκρανία. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 25 Απριλίου 2022.

Κωνσταντινούπολη

Αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας Κολύμβησης της Ουκρανίας κατά την διάρκεια της προπόνησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Κωνσταντινούπολης, Τουρκία, 20 Απριλίου 2022.

Κωνσταντινούπολη

Ο αθλητής llia Sharkov της Ουκρανικής Παραολυμπιακής Ομάδας Κολύμβησης προετοιμάζεται για την προπόνηση στο κολυμβητήριο της Κωνσταντινούπολης, Τουρκία, 20 Απριλίου 2022

Αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας Κολύμβησης της Ουκρανίας σε μια βόλτα στους δρόμους της Πόλης, Τουρκία, 20 Απριλίου 2022.

Ουκρανοί αθλητές στην τραπεζαρία του σταδίου Kasimpasa στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 20 Απριλίου 2022.

Ο Ουκρανός κολυμβητής Ilia Sharkov κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 20 Απριλίου 2022.

Κωνσταντινούπολη

Η Natalia Samorodina (κέντρο), επικεφαλής προπονήτρια της Ουκρανικής Παραολυμπιακής Ομάδας Κολύμβησης, δίνει οδηγίες κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης της ομάδας στο κολυμβητήριο της Κωνσταντινούπολης, Τουρκία, 20 Απριλίου 2022.

Η Kamila Hrechka (δεξιά) και η Viktoria Kharcheko (αριστερά) της Ουκρανικής Παραολυμπιακής Ομάδας Κολύμβησης διαβάζουν στο δωμάτιό τους στο στάδιο Kasimpasa. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 25 Απριλίου 2022.

Μια βουτιά από τους αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας Κολύμβησης της Ουκρανίας στην πισίνα του κολυμβητηρίου της Κωνσταντινούπολης, Τουρκία, 20 Απριλίου 2022.

Κωνσταντινούπολη

Ο Ουκρανός αθλητής Ilia Sharkov (δεξιά) και ο βοηθός προπονητή llia Kalashnik (αριστερά), στο στάδιο Kasimpasa στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 25 Απριλίου 2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΝΕΡ
NEWS
Save