Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
24.06.2024

Το ασχημότερο σκυλί στον κόσμο είναι το αγαπημένο μου

Ένας διαγωνισμός για τον πιο άσχημο σκύλο στον κόσμο στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, που ξεκίνησε πριν πενήντα χρόνια και συνεχίζεται δυναμικά, γιορτάζει τις ατέλειες που κάνουν τα σκυλιά αυτά ξεχωριστά, μοναδικά και αξιαγάπητα.

Φωτογραφίες: EPA/JOHN G. MABANGLO

Ο Wild Thang, ένα οκτάχρονο αρσενικό Pekingese και η ιδιοκτήτριά του, Anne Lewis στη σκηνή, αφού ο Wild Thang ανακηρύχθηκε ο νικητής του διαγωνισμού για τον πιο άσχημο σκύλο του κόσμου 2024 στο Sonoma-Marin Fair στην Petaluma, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 20 Ιουνίου 2024. Αυτή η παγκοσμίου φήμης ετήσια εκδήλωση γιορτάζει τις ατέλειες που κάνουν όλα τα σκυλιά ξεχωριστά και μοναδικά. EPA/JOHN G. MABANGLO

Δεν είναι πολύ κολακευτικό να κερδίζεις τον τίτλο του πιο άσχημου στον κόσμο, αλλά όταν ο Wild Thang, ένα σκυλάκι Pekingese οκτώ χρονών, κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο του πιο άσχημου σκυλιού στον κόσμο για φέτος, κέρδισε και τις καρδιές μας.

Ο διαγωνισμός για τον πιο άσχημο σκύλο στον κόσμο διεξήχθη στο κέντρο Sonoma-Marin Fair στην Petaluma της Καλιφόρνιας, στις 20 Ιουνίου. Έλαβαν μέρος οκτώ διαγωνιζόμενα σκυλιά, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από καταφύγια πριν να υιοθετηθούν από τους τωρινούς ιδιοκτήτες τους.

Την ιδιαίτερη εμφάνισή του, ο Wild Thang την οφείλει σε μια μορφή μολυσματικής ασθένειας, όταν ήταν ένα κουτάβι 10 εβδομάδων. Η ασθένεια εμπόδισε την ανάπτυξη των δοντιών του, εξ ου και η μόνιμα κρεμασμένη γλώσσα του, και προκάλεσε χρόνια μυϊκή διαταραχή σε ένα από τα πόδια του. Εκτός από τις κινητικές του ιδιαιτερότητες, ο Wild Thang είναι «ένας υγιής, χαρούμενος Glugly (glamorous/ugly) τύπος», λέει το βιογραφικό του.

Ο Wild Thang και η ιδιοκτήτριά του, Ann Lewis, θα λάβουν 5.000 δολάρια και μια guest εμφάνιση στην εκπομπή The Today Show του NBC. Όχι κι άσχημα!

Ο Wild Thang, ένας οκτάχρονος σκύλος Pekingese συστήνεται στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τον πιο άσχημο σκύλο του κόσμου 2024 στο Sonoma-Marin στην Petaluma, Καλιφόρνια, Ο Wild Thang ανακυρήχτηκε νικητής του διαγωνισμού και το πιο ασχημο σκυλί του κόσμου για φέτος. ΗΠΑ, 20 Ιουνίου 2024.

Η Twiggy, μία σκυλίτσα διαγωνιζόμενη για πρώτη φορά, που είναι μια μίξη τσιουάουα δεκατεσσάρων χρονών, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τον πιο άσχημο σκύλο του κόσμου 2024 στο Sonoma-Marin Fair στην Petaluma, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 20 Ιουνίου 2024.

Ο Freddie Mercury, ένας 14χρονος Brussels-Griffon/Pug σκύλος με ιδιαίτερη φυσιογνωμία, βρίσκεται με τον ιδιοκτήτη του, Dan στη σκηνή, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τον πιο άσχημο σκύλο του κόσμου 2024, στο Sonoma-Marin Fair στην Petaluma, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 20 Ιουνίου 2024.

Δεύτερη στον διαγωνισμό ήταν μια δεκατεσσάρων χρονών σκυλίτσα με το όνομα Rome, η οποία θα λάβει 2.000 δολάρια. Ήταν η πρώτη συμμετοχή της στον διαγωνισμό και η περήφανη ιδιοκτήτριά της δηλώνει: «Μου αρέσει που ο διαγωνισμός αντιπροσωπεύει σκύλους που είναι ατελείς - δηλαδή ατελώς τέλειοι».

Στην τρίτη θέση στο βάθρο ανέβηκε μια ακόμη δεκατετράχρονη μικτή σκυλίτσα με λευκό τρίχωμα ονόματι Daisy Mae, η οποία διασώθηκε από τους δρόμους σε ηλικία δύο ετών και έχει χάσει τα δόντια, το μεγαλύτερο μέρος από το τρίχωμά της και την όρασή της. Η ιδιοκτήτρια της Daisy Mae, Elizabeth Whitehouse, είπε ότι ήταν έκπληξη που πήρε θέση στο βάθρο. «Πίστευα πάντα ότι ήταν το πιο όμορφο άσχημο σκυλί, αλλά όπως αποδεικνύεται, οι άλλοι άνθρωποι δεν βλέπουν την ομορφιά σε αυτήν που βλέπω εγώ», πρόσθεσε.

Η Rome, μια 14χρονη σκυλίτσα περπατά στο κόκκινο χαλί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τον πιο άσχημο σκύλο στον κόσμο 2024 στο Sonoma-Marin στην Petaluma, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 20 Ιουνίου 2024. Η Rome κέρδισε τελικά το δεύτερο βραβείο και μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Η Daisy Mae, 14 ετών και η ιδιοκτήτρια της, η Elizabeth Whitehouse, περπατούν στη σκηνή, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τον πιο άσχημο σκύλο του κόσμου 2024 στο Sonoma-Marin Fair στην Petaluma, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 20 Ιουνίου 2024. Η Daisy Mae κέρδισε τελικά την τρίτη θέση στον διαγωνισμό.

Ο σκύλος με το όνομα Ozzy Osbourne στη σκηνή, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τον πιο άσχημο σκύλο του κόσμου 2024, στο Sonoma-Marin στην Petaluma, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 20 Ιουνίου 2024.

Ο διαγωνισμός αυτός, ο οποίος συνεχίζεται δυναμικά εδώ και πενήντα χρόνια σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο, αποτελεί απόδειξη ότι η γενεαλογία και η ράτσα δεν καθορίζουν το κατοικίδιο. Αυτή η παγκοσμίου φήμης ετήσια εκδήλωση γιορτάζει τις ατέλειες που κάνουν όλα τα σκυλιά ξεχωριστά και μοναδικά και τονίζει τη σημασία της υιοθεσίας όλων των ζώων. «Δεν έχει να κάνει (ο διαγωνισμός) με το να κοροϊδεύεις τα «άσχημα» σκυλιά» επισημαίνουν στο σάιτ οι διοργανωτές, αλλά αντίθετα να «διασκεδάζεις με μερικούς υπέροχους χαρακτήρες και να δείχνεις στον κόσμο ότι αυτά τα σκυλιά είναι πραγματικά όμορφα!».

Η Rome, ένα 14χρονο Pug και η ιδιοκτήτριά του, Michelle Grady ποζάρουν για τα ηλεκτρονικά μέσα, αφού κέρδισαν τη δεύτερη θέση κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τον πιο άσχημο σκύλο του κόσμου 2024 στο Sonoma-Marin στην Petaluma, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 20 Ιουνίου 2024.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΝΕΡ
NEWS
Save