Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Nomade et Sauvage: Μαγειρεύοντας χωρίς ρεύμα στην άγρια φύση

Πώς είναι να τρως σε ένα τραπέζι που έχει στηθεί μέσα στο χιόνι με ανθρώπους που γνωρίζεις για πρώτη φορά; Το νέο short doc της Popaganda καταγράφει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

24.02.2025

Η ομάδα Nomade et Sauvage κάνει κάτι μοναδικό στην ελληνική γαστρονομία. Μαγειρεύει σε μία υπαίθρια κουζίνα που στήνει στην άγρια φύση και ετοιμάζει ανοιχτά γεύματα, συνδυάζοντας παραδόσεις, αρχέγονες τεχνικές και τις εποχικές πρώτες ύλες του κάθε τόπου.

Από τα βουνά της Κορινθίας μέχρι τις ακτές της Μεσσηνίας και από τις χαράδρες της Ηπείρου μέχρι τις απομονωμένες παραλίες των νησιών μας, η κολεκτίβα των σεφ επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα της γαστρονομίας με τις τοποθεσίες που επιλέγει για τα γεύματα που διοργανώνει και φυσικά τις ιδιαίτερες συνταγές της.

Η φωτιά, το μαντέμι και οι τοπικές εποχικές πρώτες ύλες αποτελούν τον πυρήνα της περιπλανώμενης γαστρονομικής κοινότητας, που εξερευνά τη σύνδεση μεταξύ φύσης και μαγειρικής.

Με αφετηρία την άγρια ομορφιά του τοπίου, η ομάδα δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες φαγητού στην ύπαιθρο, αξιοποιώντας τοπικά υλικά και αρχαίες τεχνικές μαγειρέματος. Κάθε γεύμα είναι μια τελετουργία, όπου η φωτιά γίνεται το βασικό εργαλείο και η φύση ο απόλυτος καμβάς, ενώ οι καλεσμένοι συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία, βιώνοντας μια πρωτόγονη αλλά εκλεπτυσμένη εκδοχή της γαστρονομίας.

Nomade et Sauvage - Μαγειρεύοντας στην άγρια φύση

Nomade et Sauvage - Μαγειρεύοντας στην άγρια φύση

Περισσότερο από μια μαγειρική εμπειρία, η Nomade et Sauvage λειτουργεί ως ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στην παράδοση και τον σύγχρονο πειραματισμό. Οι δημιουργοί της ομάδας δεν αναπαράγουν συνταγές, αλλά ανακαλύπτουν νέους τρόπους να ερμηνεύσουν τη γεύση μέσα από την απλότητα της φωτιάς και των στοιχείων της φύσης. Με κάθε τους εγχείρημα, είτε σε απομονωμένα βουνά είτε σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, επιδιώκουν να επαναφέρουν τη χαμένη αίσθηση της κοινότητας γύρω από το τραπέζι, κάνοντας κάθε γεύμα μια εμπειρία που ανήκει σε όσους θέλουν να επαναπροσδιορίζουν την έννοια της τροφής και του φαγητού, να δουν την παράδοση μέσα από το πρίσμα της περιπέτειας και της απλότητας και να γευτούν ειλικρινές, αυθεντικό φαγητό.

Εμείς βρεθήκαμε στο τραπέζι που έκαναν στο χιονισμένο όρος Κυλλήνη ή Ζήρεια, το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου, και καταγράψαμε μία από τις πιο σημαντικές γαστρονομικές εμπειρίες που έχουμε βιώσει στη ζωή μας:


Βρείτε τo Sphera Network στα social media: TikTok / Instagram / X  / YouTube. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα video και από τα άλλα ανεξάρτητα μέσα που είναι μέλη του Sphera Network μπείτε στο: https://spheranetwork.com/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ SPHERA NETWORK
NEWS
JUST PUBLISHED
Save