Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
29.01.2021

Το Εθνικό Συνέδριο στο Βιετνάμ διαλέγει τους νέους κομμουνιστές ηγέτες του

Η πολιτική ελίτ του Βιετνάμ συγκεντρώνεται στο Ανόι για να επιλέξει την ηγεσία της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Φωτογραφίες: EPA/LUONG THAI LINH

Μια γυναίκα αστυνομικός ρυθμίζει την κυκλοφορία, κατά την τελετή έναρξης του 13ου Εθνικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ στο Ανόι. 26 Ιανουαρίου 2021.

Από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου διεξάγεται στο Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο στο Ανόι, το 13ο Εθνικό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ ή VCP, όπου θα επιλεγεί η νέα ηγεσία του κόμματος και της χώρας. *

Το Βιετνάμ βρίσκεται στην Νοτιοανατολική Ασία και είναι η 2η πολυπληθέστερη χώρα με κομμουνιστικό καθεστώς στον κόσμο. Το Ανόι είναι η πρωτεύουσα της χώρας και βρίσκεται στα βόρεια, αλλά μεγαλύτερο αστικό κέντρο είναι η Πόλη του Χο Τσι Μιν, στον Νότο, η οποία μέχρι το 1976 ονομαζόταν Σαϊγκόν. Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις για το 2020, ο πληθυσμός του Βιετνάμ ανέρχεται περίπου σε 96.000.000 κατοίκους.

Εκπρόσωποι του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ περιμένουν στην γραμμή την είσοδό τους στον συνεδριακό χώρο, για την τελετή έναρξης του 13ου Εθνικού Κογκρέσου του κόμματος στο Ανόι. Βιετνάμ, 26 Ιανουαρίου 2021.

Βιετναμέζικοι αστυνομικοί περιπολούν πάνω σε μοτοσυκλέτες, λίγο πριν την τελετή έναρξης του 13ου Εθνικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, στο Ανόι. 26 Ιανουαρίου 2021.

Οι εθνικές σημαίες του Βιετνάμ και οι σημαίες του Κομμουνιστικού Κόμματος κυματίζουν στον αέρα, στο Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο. Ανόι, Βιετνάμ, 26 Ιανουαρίου 2021.

Στο Βιετνάμ υπάρχει μόνο ένα κόμμα που κυβερνά, το Κομμουνιστικό Κόμμα. Κάθε πέντε χρόνια, περίπου 1.600 εκπρόσωποι ψηφίζουν 200 μέλη στην Κεντρική Επιτροπή. Αυτή η επιτροπή επιλέγει έπειτα το πολιτικό γραφείο, που αποτελείται από είκοσι μέλη. Από αυτούς, διορίζονται οι τέσσερις κορυφαίοι αξιωματούχοι, δηλαδή ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος και ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης.

Η χώρα είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας και αποτελεί βάση σταθερότητας στην περιοχή. Η οικονομία της σήμερα στηρίζεται στις κατασκευές, στην πληροφοριακή τεχνολογία και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ρυζιού της νοτιοανατολικής Ασίας. Πολιτικά και οικονομικά διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τη γείτονά της Κίνα και με τις ΗΠΑ.

Εκπρόσωποι του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ περιμένουν στην γραμμή την είσοδό τους στον συνεδριακό χώρο, για την τελετή έναρξης του 13ου Εθνικού Κογκρέσου του κόμματος στο Ανόι. Βιετνάμ, 26 Ιανουαρίου 2021.

Ο υπουργός Άμυνας του Βιετνάμ Ngo Xuan Lich φτάνει στο συνεδριακό κέντρο για την τελετή έναρξης του 13ου Εθνικού Κογκρέσου του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ. Ανόι, 26 Ιανουαρίου 2021.

Το Βιετνάμ είναι ένα μονοκομματικό κράτος χωρίς πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση. Η κριτική που ασκείται στις αρχές και στην εξουσία αποσιωπάται και οποιαδήποτε διαφωνία καταστέλλεται. Η Διεθνής Αμνηστία και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έχουν επισημάνει ότι τον τελευταίο χρόνο υπήρξε ρεκόρ πολιτικών κρατουμένων και φυλακίσεων. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, τρεις ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι κρίθηκαν ένοχοι για διάδοση αντι-κρατικής προπαγάνδας και τιμωρήθηκαν με αρκετά -11 και 15- χρόνια στην φυλακή.

Τηλεοπτική οθόνη δείχνει τον Nguyen Phu Trong, Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, να εκφωνεί ομιλία κατά την τελετή έναρξης του 13ου Εθνικού Κογκρέσου του κόμματος. Ανόι, Βιετνάμ, 26 Ιανουαρίου 2021.

Μια γενική άποψη της τελετής έναρξης του 13ου Εθνικού Κογκρέσου του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ (VCP), στο Ανόι. 26 Ιανουαρίου 2021.

Βιετναμέζοι στρατιώτες στέκονται έξω από το Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο κατά τη διάρκεια του 13ου Εθνικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ (VCP), στο Ανόι. 27 Ιανουαρίου 2021.

*Πηγή κειμένου: bbc news

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΝΕΡ
NEWS
Save