Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
11.08.2022

Αν βρεθείτε στα Χανιά, θα ζήσετε ένα μαγικό παραμύθι στον Κήπο της Φροσύνης

Έπιπλα αντίκες, αιώρα για χαλάρωση, μια μικρή φάρμα, φωτάκια, φρέσκα βιολογικά προϊόντα, μαγείρεμα αποκλειστικά στη φωτιά και το άρωμα από τους πορτοκαλεώνες συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν θέλεις να αποχωριστείς. Γράφει η Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά.

Φωτογραφίες: Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Ο κήπος τση Φροσύνης

Το πρώτο πράγμα που θα σας έρθει στο μυαλό αν πάτε βράδυ στον Κήπο της Φροσύνης είναι το “Όνειρο θερινής νυκτός” του Σαίξπηρ. 

Μια παραδοσιακή ταβέρνα κρυμμένη μέσα στις πορτοκαλιές, τα αμέτρητα δέντρα και τους φοίνικες, στην περιοχή Βουκολιές του ∆ήµου Πλατανιά, με καταπράσινο χορτάρι, καλαμωτές καλύβες, άλογο, γαϊδουράκι, γάτες, σκυλάκια, κότες, μια αιώρα και αχνό φωτισμό που σε χαϊδεύει απαλά. 

Φτάνοντας θα προσέξετε μπροστά από την είσοδο τα καφάσια με τα φρέσκα προϊόντα, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις τομάτες που κρέμονται από το δέντρο, όλα βιολογικά, τα οποία παράγει το κτήµα των ιδιοκτητών. Στα ράφια νταμιτζάνες με τσικουδιά και κρασί και παλιές ραπτομηχανές.

Λίγο πιο δίπλα, πάλι στον εξωτερικό χώρο, η φωτιά καίει κάτω από μαγκάλια και μέσα στη θράκα, εκεί όπου μαγειρεύονται όσα νόστιμα θα γευτείτε. Θα σας κεράσουν τσικουδιά και θα προχωρήσετε στον τεράστιο κήπο αλλά σίγουρα θα θελήσετε να εξερευνήσετε και όσα συμβαίνουν μέσα από τους τοίχους.

Ο κήπος τση Φροσύνης

Τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο, σίγουρα θα περάσετε ώρα χαζεύοντας τα παλιά σκεύη και αντικείμενα που βρίσκονται στον μπουφέ αντίκα ή κρέμονται από παντού, τις παλιές φωτογραφίες, το πηγάδι αλλά και τα υπόλοιπα παλιά έπιπλα που χαρίζουν έναν αέρα μιας άλλης εποχής.

Η μεγάλη διαφορά όμως είναι στον τρόπο μαγειρέματος. Για να παρασκευαστεί το φαγητό (ακόµα και ο καφές) χρησιµοποιείται αποκλειστικά η φωτιά που σας ανέφερα (πυρίµαχη, ξυλόφουρνος, κάρβουνα) και όχι ηλεκτρισµός. ∆οκιµάστε αντικριστό και τσιγαριαστό και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Ή χειροποίητο λουκάνικο, εξαιρετικές τηγανητές πατάτες, κοτόπουλο κρασάτο με χυλοπίτες, μουσακά στο πήλινο, κρεατόπιτα, σκαλτσούνια και πανσέτα, ενώ η ώρα του γλυκού θα «δέσει» µε τα αρώµατα του πορτοκαλεώνα ολόγυρα.

Ο κήπος τση Φροσύνης
Ο κήπος τση Φροσύνης

Kάποτε ήταν ένα ήσυχο περιβόλι με πορτοκαλιές, σε μια κοιλάδα που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και τη διασχίζει ένα ποτάμι. Τώρα είναι ένας χώρος μαγικός και ήρεμος, με αυθεντικές γεύσεις, γελαστούς οικοδεσπότες με ιστορίες και αστεία να σας διηγηθούν. Όταν έρθει η ώρα να φύγετε, θα σκέφτεστε ήδη την επόμενη φορά που θα βρεθείτε εκεί. 

Ο κήπος της Φροσύνης: Νεριανά Δήμου Πλατανιά, Βουκολιές 730 02, Τηλέφωνο: 6986601049. Περισσότερα ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ
NEWS
Save