Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Ένα μαγειρείο στα Εξάρχεια με σπεσιαλιτέ το αρνάκι ψημένο σε κενό αέρος για είκοσι ώρες

Το Ριφιφί ισορροπεί ιδανικά μεταξύ παράδοσης και υψηλής γαστρονομίας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Δρακουλίδης / FOSPHOTOS

Ο χώρος: Πρόκειται για ένα μαγειρείο νέας κοπής, ζεστό, παραδοσιακό αλλά ταυτόχρονα μοντέρνο και προσιτό για όλους. Ένα γλυκό πράσινο χρώμα κυριαρχεί στο ντεκόρ του ενώ οι άνθρωποι όλων των ηλικιών στα τραπέζια δημιουργούν μια ευχάριστη μίξη που μόνο στα Εξάρχεια μπορείς να συναντήσεις.

GPS: Βρίσκεται στην καρδιά των Εξαρχείων και σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία, Εμμανουήλ Μπενάκη και Βαλτετσίου γωνία, και αποτελεί εδώ και οκτώ ολόκληρα χρόνια στέκι της περιοχής. Τα τραπεζάκια του στο μπροστινό αλλά και το πλαϊνό πεζοδρόμιο προσφέρονται για ατελείωτο χάζι.

07_RIFIFI_006
07_RIFIFI_001

Τι να παραγγείλω: Καταρχήν μου αρέσει που υπάρχει η επιλογή για μικρό και μεγάλο μέγεθος στις σαλάτες γιατί με αυτό τον τρόπο κανείς μπορεί να δοκιμάσει περισσότερες από μια. Μία από αυτές είναι η Χειμωνιάτικη με τις λογής-λογής πρασινάδες που συνδυάζονται με ξινόμηλο, τριμμένο παντζάρι, πέστο από καρύδια, γραβιέρα από την Κρήτη και κρουτόν αλλά και αυτήν με το σταναγκάθι σε βινεγκρέτ από εσπεριδοειδή και ιπποφαές, κατίκι Δομοκού, σπιτικό σύγκλινο από την Μάνη και σουμάκι. Στα πολύ θετικά του μαγαζιού είναι ότι στο Ριφιφί ψάχνουν και βρίσκουν τις καλύτερες πρώτες ύλες απ’ όλη την Ελλάδα όπως τα πικάντικο στη γεύση αρσενικό τυρί και το κρασοτύρι από τη Νάξο, τη φέτα από την Μυτιλήνη και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία ενώ στη κουζίνα τους παρασκευάζουν οι ίδιοι το ψωμί που σερβίρουν. Μέχρι και φύλλο ανοίγουν για τα ποντιακά μπουρεκάκια για παράδειγμα, τα οποία γεμίζουν με πατάτα, φέτα, αρωματικά βότανα και σερβίρουν με ντιπ κάππαρης. Πολύ ωραίοι είναι και οι χορτοκεφτέδες με μείγμα χορταρικών και σπανάκι που σερβίρουν με ντιπ ξινομυζήθρας. Από τα κυρίως σίγουρα ξεχωρίζουν το αρνάκι που ψήνεται σε κενό αέρος για είκοσι ώρες με σάλτσα από λιαστή τομάτα και ο χοιρινός λαιμός επίσης ψημένος για είκοσι ώρες σε κενό αέρος με σάλτσα από πατζάρι και πουρέ σελινόριζας. Είναι απλά θεϊκά όπως και το σουβλάκι από στήθος κότας στη σχάρα με σάλτσα από γλυκό τσίλι και γιαούρτι, οι φρέσκες παπαρδέλες ( που επίσης φτιάχνουν οι ίδιοι) με κιμά από ποικιλία μανιταριών και λάδι μαύρης τρούφας και οι ρουμελιώτικες χυλοπίτες παστιτσάδα με κεφτεδάκια. Εκτός από τον βασικό κατάλογο εδώ βρίσκεις καθημερινά και πιάτα ημέρας αλλά και φρεσκότατα ψάρια.

07_RIFIFI_008
07_RIFIFI_004

Πόσο θα πληρώσω: Από 2,50€ - 6,80€ τα τυριά και τα ορεκτικά, από 4,50 € η μικρή σαλάτα έως 8,50 η μεγάλη, από 8,50€ έως 14€ τα κυρίως πιάτα και από 4,50€ -8€ τα πιάτα ημέρας. Στα κρασιά υπάρχει επιλογή σε χύμα και εμφιαλωμένα.

Τι ώρα να πάω: Η κουζίνα λειτουργεί από τη μία το μεσημέρι μέχρι τη μια το βράδυ.

Εμμανουήλ Μπενάκη 69 & Βαλτετσίου, 210 3300237

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
NEWS
Save